Futsalska reprezentacija u Dubrovniku izborila posljednji krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo!

Budi ponosan, Foto Vedran Tolić

Hrvatska futsalska reprezentacija je u Dubrovniku i kolo prije kraja glavne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo osigurala prolazak u završni krug natjecanja.

Nakon pobjede nad Bosnom i Hercegovinom (4:0) u srijedu, Hrvatska je u četvrtak u Dubrovniku svladala i Švedsku (3:1) te tako osigurala jednu od prve dvije pozicije u skupini te mjesto u Elitnom kolu kvalifikacija za svjetsku smotru, među 16 najboljih europskih momčadi.

Nedugo nakon isključenja Rossija, u devetoj minuti, Kanjuh odličnim udarcem dovodi Hrvatsku do vodstva, no Švedska je prije odlaska na odmor izjednačila zahvaljujući preciznosti Legieca. Šest minuta prije kraja, na dodavanje strijelca Kanjuha, Novak donosi Hrvatskoj prednost, dok je ubrzo Perišić postavio konačni rezultat, na asistenciju Postružina.

U poslijepodnevnom je terminu Rusija svladala Bosnu i Hercegovinu 4:2, što znači da će Rusija i Hrvatska u subotu (20 sati) igrati za prvo mjesto na tablici.

Kvalifikacije za SP, Skupina 7, Dubrovnik.
HRVATSKA – ŠVEDSKA 3:1 (1:1)
Strijelci: 1:0 – Kanjuh (9′), 1:1 – Legiec (18′), 2:1 – Novak (34′), 3:1 – Perišić (36′)

Hrvatska: Luketin, Jelovčić, Novak, Kanjuh, Đuraš; Primić, Matošević, Kazazić, Perišić, Martinac, Perić, Postružin, Horvat, Suton. Izbornik: M. Stanković.

Kvalifikacije za SP, Skupina 7:
1. Rusija 6
2. Hrvatska 6
3. Švedska 0
4. Bosna i Hercegovina 0

(Foto: Vedran Tolić)

NOGOMET