Goran Ivanišević u teniskoj Kući slavnih!

Goran

Goran Ivanišević novi je član Međunarodne teniske kuće slavnih!

Zaslužio je svoje mjesto u uglednom društvu i tako postao prvi Hrvat u Kući slavnih u američkom Newportu, s novim priznanjem za fantastičnu karijeru koja je doživjela vrhunac osvajanjem naslova u Wimbledonu 2001. godine.

U ovogodišnjem odabiru, Ivanišević je zaslužio svoje mjesto među velikanima zajedno sa Španjolkom Conchitom Martinez, a novi duet predstavljen je na proslavi u Rod Laver Areni, središnjem stadionu Australian Opena koji je ušao u drugi tjedan.

Svečanost primanja novih članova Međunarodne teniske kuće slavnih bit će održana ovoga ljeta, 18. srpnja u Newportu.

“Moj put započeo je u Splitu prije 41 godinu, a čini se da sam nešto dobro napravio u teniskom svijetu. Bilo je mnogo uspona i padova, ali na kraju se isplatilo. Zaista sam ponosan, i znam kako ću biti nervozan kad se popnem na tu pozornicu u Newportu,” poručio je Goran koji je još jednom izdvojio nastupe u Wimbledonu kao ono što će posebno pamtiti. Čak i poraze.

Na povijesnim Olimpijskim igrama u Barceloni nosio je hrvatsku zastavu na svečanom otvaranju, a osvojio je brončanu medalju s Goranom Prpićem.

Ivanišević je trenutno trener Novaka Đokovića i pokušat će mu pomoći da postane ‘najbolji tenisač u povijesti‘, kako je sam naglasio.

TENIS