Gospari i ove godine zaustavili ‘dream team’ Pro Recca, Jug CO u subotu brani europski tron!

Pro Recco

Vaterpolisti Juga Croatia osiguranje svladali su u polufinalu Lige prvaka favorizirani talijanski Pro Recco s 10:9 te će u subotu od 16.45 sati u velebnoj Dunav Areni u Budimpešti braniti naslov europskog prvaka.

Prošle godine Gospari su također u polufinali bili bolji od talijanskog prvaka, vaterpolskog ‘dream teama’, no, ekipa Vjeke Kobešćaka ponovno je pronašla način kako da  pobjednički izađe iz tog dvoboja, iako je protiv istog suparnika ove sezone dva puta gubila.

Jug je utakmicu otvorio sa sjajnih 3:0, ali Recco ubrzo hvata priključak. Na poluvrijeme se odlazi sa 6:4 Dubrovčana.

U trećoj dionici ponovno kriza Juga CO, baš kao i u dvoboj četvrtfinala protiv Olympiakosa. Ali, ponovno su Kobešćakovi igrači pronašli izlaz iz crne rupe. Talijani serijom od tri uzastopna pogotka dolaze do prednosti, prve i posljednje na utakmici. Gospari preko Markovića dolaze do izjednačenja, a sjajni Lončar, Garcia i Perrone donose veličanstvenu pobjedu…

Bijač je ponovno bio spektakularan s deset obrana! Luka Lončar i Javi Garcia postigli su po dva gola. Kod poraženih je bivši vaterpolist Juga i hrvatski reprezentativac Sandro Sukno dvaput svladao Bijača, od čega jednom iz peterca.

U drugom polufinalu sastaju se mađarski Eger i Szolnoki.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI