Gospari i Žapci u istoj skupini Lige prvaka

Liga prvaka

U Barceloni je održan ždrijeb skupina vaterpolske LEN Lige prvaka, a u istoj grupi su i dubrovački Jug Co i zagrebačka Mladost.

Suparnici će hrvatskim klubovima još biti i branitelj naslova europskog prvaka grčki Olympiakos, mađarski Szolnoki te dva njemačka kluba, Hannover i Spandau.

Posljednja četiri sudionika preliminarne faze LEN Lige prvaka, od kojih će se u svaku skupini plasirati po njih dva, znat će se nakon što završi treći krug kvalifikacija.

Nova sezona Lige prvaka počinje 17. listopada. Žapci su na Savi domaćini Hannoveru, a Gospari gostuju kod Spandaua.

Kako bez Bijača?

“Sandro Sukno je ime koje diže kvalitetu na svim razinama, samim time i povećava naša očekivanja. Izuzetno smo zadovoljni da je tu s nama. S njime ćemo krenuti s lakšim treninzima, adekvatnim za njegovo stanje. Radit ćemo procjene na dnevnoj i tjednoj bazi, međutim nemamo neki vremenski okvir kada bi mogao zaigrati. Iskreno, ne opterećujemo se time. Najvažnije je da je on tu i da se vratio sportu i Jugu. Kada dođe taj trenutak da zaigra, ne sumnjam da će se brzo uklopiti u našu igru,” najavio je trener Juga Vjeko Kobešćak i dodao:

“Nadam se da će Toni Popadić dostojno zamijeniti Marka između vratnica, koji je već i ovako mlad jedna od legendi ovog kluba. Unatoč njegovom odlasku, tu su i dalje s nama temelji ekipe Xavi, Joke, Lončar, Macan, Benić i Lolo. Bez obzira što su neki od njih još uvijek dosta mladi, ne očekujem da će se struktura u momčadi promijeniti. Posljednje tri sezone, imali smo vrlo dobru atmosferu i u svlačionici i u cijelom klubu. Nadam se da ćemo istim ritmom nastaviti i dalje. Popadiću će biti vrlo izazovno i teško preuzeti ulogu prvog vratara Juga. Mi vjerujemo da on to može i spremni smo biti uz njega,” prenosi službena klupska stranica.

Kobešćak je istaknuo ciljeve za novu sezonu: “Očekivanja su kao i uvijek vrlo visoka. Prvi tjedan ćemo krenuti s lakšim režimom rada. Postupno ćemo pojačavati ritam da bi u desetom mjesecu, kada krenu utakmice bili na jednoj visokoj razini. Cilj je kao i uvijek da nastavimo dominaciju u domaćim natjecanjima i Regionalnoj ligi. U Ligi prvaka nam je ponovo cilj plasman na Final 8.”

VATERPOLO VODENI SPORTOVI