Grand Prix Croatia: U Samoboru hrvatske karatistice i karatisti osvojili 16 medalja

Karate Samobor

Na 29. Grand Prixu Croatia u Samoboru hrvatski karatisti osvojili su ukupno šesnaest medalja – pet zlatnih, tri srebrne i osam brončanih.

U najatraktivnijem dijelu turnira, u seniorskoj open kategoriji u borbama prvi put u praktički tri desetljeća turnira sva četvorica finalista bili su naši reprezentativci. Naslov najboljeg obranio je Ivan Kvesić, koji je u susretu trećeg finalnog kola u završnim sekundama pobijedio brata Anđela s 2-1.

S dvije pobjede uz jedan remis Ivan Kvesić bio je prvi, drugo mjesto zauzeo je Enes Garibović. Zbog povoljnije bodovne razlike Anđelo Kvesić natjecanje je završio na trećem, a Ivan Martinac na četvrtom mjestu.

Hrvatska je na trodnevnom turniru od kadeta do seniora ukupno osvojila ukupno šesnaest odličja. Uz seniorsko zlato Ivana Kvesića, osvajači najsjajnijeg odličja u konkurenciji mlađih seniora su još Kristijan Lacković (-60 kg), Jelena Pehar (-50 kg) i Lea Vukoja (-68 kg), a u kadetskoj konkurenciji do 54 kg slavila je i Laura Lisac.

Enes Garibović srebrni je u seniorskoj open kategoriji, također i Anita Tadić (-68 kg) kod mlađih seniorki, te junior Dino Šimunec (-68 kg).

Osim seniorske bronce, do istog pothvata stigli su juniori Aleksandar Kalabić (-76 kg) i Luka Stefano Ciprić (+76 kg), a u kadetskim nastupima – Leon Pendić (-70 kg), Luka Kvesić (+70 kg), Tia Mameladžija (-54 kg), Adriana Ross (+54 kg) i Dora Žugčić (+54 kg).

Na Grand Prixu Croatia u Samoboru ukupno je sudjelovalo gotovo dvije tisuće karatista iz 22 zemlje.

 

BORILAČKI SPORTOVI