Grand Prix Croatia u Samoboru: Zlato i srebro za sjajnu braću Kvesić

Kvesići

Ivan Kvesić pobjednik je prestižnog seniorskog natjecanja u borbama na tradicionalnom, 28. Grand Prixu Croatia koji se održao  u sportskoj dvorani u Samoboru.

Aktualni svjetski prvak i europski viceprvak u kategoriji do 84 kg slavio je u konkurenciji 48 natjecatelja, koliko ih je u Samoboru nastupilo u ‘open’ kategoriji.

Nakon što je u prvom dijelu slavio protiv Talijana Dejan Gruera s 1-0, Bjelorusa Aleksandra Kurhana s 3-2 i našeg Zvonimira Živkovića 2-0, Kvesić je izborio nastup među završna četiri, gdje ga je čekao i njegov brat Anđelo Kvesić.

Na korak od završnice zaustavljen je i hrvatski reprezentativac Enes Garibović.

Prema ranije utvrđenom sustavu natjecanja uslijedile su završne borbe ‘svatko sa svakim’. Ivan je svladao Anesa Čonga iz BiH s 5-1, brata Anđela nadvisio je 4-1, ali tek sudačkim zastavicama, jer u borbi nije bilo bodova. U potvrdi prvog mjesta važnu kariku imala je i pobjeda nad Makedoncem Petrom Zaborskim, također sudačkim preglasavanjem 5-0, nakon što u borbi nije bilo bodova.

Ivan Kvesić uz zlatno odličje osvojio je i novčanu nagradu od dvije tisuće eura, a Anđelo drugim mjestom 500 eura i sedmodnevno ljetovanje na Šolti.

Anđelo Kvesić bio je uvjerljiv protiv Makedonca Zaborskog 4-0, bolji i od Anesa Čonga iz BiH. Borba je završila 2-2, ali je pobijedio zbog prvog osvojenog boda.

Sjajnom hrvatskom danu doprinos je i seniorska bronca Tomislava Stolara u katama. U posljednjem dvoboju pobijedio je Slovenca Smoligu s 3-2.

Završnom seniorskom dijelu turnira u punoj sportskoj dvorani u Samoboru između ostalih bio je nazočan i japanski veleposlanik u RH Keiji Takiguchi.

Na trodnevnom Grand Prix Croatia turniru u Samoboru nastupilo je čak 1618 natjecatelja iz 24 zemlje.

BORILAČKI SPORTOVI