Grand Prix Zagreb: “Hrvatske judoke imaju se priliku boriti protiv najboljih na svijetu pred svojom publikom!”

Matić, Kumrić, Foto Hrvatski judo savez

U petak u Zagrebu počinje veliki borilački spektakl, judo Grand Prix turnir, kao jedan od najvećih sportskih događaja u Zagrebu i Hrvatskoj.

Natjecanja u dvorani II Doma sportova od 23. do 25. rujna najavile su hrvatske judoke Barbara Matić, Brigita Matić i Zlatko Kumrić, zlatna olimpijka iz Rija, Majlinda Kelmendi s Kosova, koji će predvoditi 229 judoka iz 31 države svijeta.

“U Rio de Janeiru sam dobila puno iskustva i želim u idućem olimpijskom ciklusu osvojiti europsku i svjetsku medalju, a zatim u Tokiju pokazati puno više nego u Riju. Ždrijeb mi je dobar i želim osvojiti medalju ovaj vikend,” rekla je hrvatska judo olimpijka Barbara Matić (do 70 kg), koja će se u subotu boriti protiv bolje iz dvoboja Mossong (LUX) – Polleres (AUT).

Jedna od nadolazećih imena je i Barbarina mlađa sestra, Brigita Matić (do 78 kg), koja će se u nedjelju boriti protiv Stevenson (NED):

“Nakon što sam prošli vikend osvojila europsko srebro na EP za juniore, nadam se da ću ući u borbu za medalju u Zagrebu. Velika je razlika između juniorskog i seniorskog juda, ali ne bojim se nikoga i veselim se nastupu na domaćem tatamiju.”

Najjače hrvatsko muško ime, Zlatko Kumrić (do 100 kg), propustit će ovogodišnji zagrebački Grand Prix zbog ozljede ramena:

“Oporavak ide prema planu i nadam se da ću se vratiti u natjecateljski ritam u idućih mjesec dana. Volim biti dio reprezentacije, uvijek je odlična atmosfera i zato sam ovdje iako se ne borim.”

U Zagreb je doputovala i zlatna olimpijka Majlinda Kelmendi (do 52 kg), koja je istaknula odličnu atmosferu u Zagrebu:

“Uvijek je užitak biti u Zagrebu, iako se ove godine neću boriti. Nevjerojatan je osjećaj osvojiti olimpijsko zlato, želim to ponoviti i u Tokiju te se veselim što ću u Zagrebu moći to prenijeti djeci tijekom Kids Daya u petak, nakon finalnog bloka. Zagreb će uvijek imati posebno mjesto u mojoj karijeri i srcu.”

Predsjednica Hrvatskog judo saveza, Sanda Čorak, istaknula je važnost Grand Prixa za Zagreb i Hrvatsku:

“Dolazak 229 judoka iz cijelog svijeta, uz trenere i ostalo popratno osoblje znači puno i za zagrebački turizam, kao i za ostale industrije. Zagrebački Grand Prix nam znači puno i zbog mogućnosti naših judoka da se bore protiv najboljih na svijetu pred svojom publikom i tako steknu dodatno iskustvo.”

Eliminacijske borbe počinju u petak, subotu i nedjelju od 11 sati, dok su finalni blokovi na rasporedu od 17 sati. Svečano otvaranje natjecanja je u subotu u 16 sati. (Foto: Hrvatski judo savez)

BORILAČKI SPORTOVI