Hajduk zabranio ulazak u svečanu ložu članovima IO HNS-a, Bjelanović preuzima funkciju sportskog direktora

Hajduk, Poljud, loža

Izvršnom odboru Hrvatskog nogometnog saveza poslane su danas s Poljuda ‘prozirne medalje’, replike medalja koje su dodijeljene preksinoć u Vinkovcima osvajačima i finalistima Hrvatskog kupa. ‘Prozirnih’ je medalja točno 17, namijenjenih za 17 članova tog tijela Hrvatskog nogometnog saveza…

“HNK Hajduk, do raspisivanja i provedbe demokratskih izbora unutar Hrvatskog nogometnog saveza te rješavanja aktualne situacije unutar sudačke organizacije zabranjuje ulazak u svečanu ložu članovima Izvršnog odbora HNS-a. Iznimke mogu biti tek slučajevi kada neki od članova IO HNS-a budu u nužnim ulogama predviđenim propozicijama, kao službeni predstavnici gostujućeg kluba. Naravno, svi članovi IO slobodni su, kao i ostali gledatelji, kupiti ulaznice za sve ostale sektore, odnosno tribine poljudskog stadiona i uživo gledati najgledaniji hrvatski klub (u upravo završenoj sezoni možemo se pohvaliti da na naše utakmice otpada čak 55 % ukupne gledanosti lige uživo na svim stadionima),” navodi se na službenim stranicama Hajduka.

“Tužni smo, imali smo svoje šanse, da je bio taj penal i crveni karton to bi usmjerilo utakmicu u drugom smjeru. Nije potrebno više pričati o suđenje, sve smo već rekli, ovakve se greške ne smiju događati u finalu Kupa,” rekao je poslije utakmice kapetan Hajduka Zoran Nižić.

Novi sportski direktor

Saša Bjelanović nasljeđuje Marija Branca na mjestu sportskog direktora Hajduka. Tridesetosmogodišnji nekadašnji hrvatski reprezentativac s bogatim iskustvom igranja u Italiji u proteklom je razdoblju obavljao funkciju pomoćnika sportskog direktora Kluba.

Posjeduje diplomu za sportskog direktora i trenersku UEFA A licencu, obje završene pri Talijanskom nogometnom savezu (FIGC).

Dosadašnji sportski direktor Branco ugovorom je vezan do 31. svibnja.

NOGOMET