Hana Cvijanović i Charles Henry Katanović brane boje Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Zagrebu

Hana_Cvijanovic

Zagreb će sljedećeg tjedna biti domaćin Svjetskom prvenstvu u umjetničkom klizanju!

Ledena dvorana Doma sportova ugostit će od 6. do 10. ožujka najbolje juniorke i juniore iz 43 zemlje svijeta. Hrvatsku će na ovom natjecanju predstavljati dvije mlade nade; u konkurenciji klizačica Hana Cvijanović a kod klizača naše boje branit će Charles Henry Katanović.

Rusi ponovno dolaze u najjačem sastavu, nakon što su na prošlogodišnjem Svjetskom juniorskom prvenstvu uzeli 9 od 12 medalja u svim konkurencijama.

Rus Alexey Erohov u Zagreb dolazi kao branitelj naslova, no ove je godine imao problema s ozljedama pa je i to razlog nešto slabije forme što se pokazalo i na nacionalnom prvenstvu gdje je bio tek četvrti. Natjecanje u puno boljoj formi dočekuju njegov sunarodnjak Petr Gumennik, osvajač srebrne medalje s nedavno održanog finala juniorskog Grand Prixa u Vancouveru i viceprvak Rusije, te pobjednik Grand Prix finala Kanađanin Stephen Gogolev, koji bi baš kao u Vancouveru, i u Zagrebu mogao iznenaditi konkurenciju. Tu je i prvak Italije Daniel Grassl, šesti s Europskog seniorskog prvenstva.

Kod klizačica Ruskinje dolaze u punom sastavu i odličnoj formi. 14-godišnja Alexandra Trusova braniteljica je naslova, a dolazi i osvajačica srebra Alena Kostornaia, koja je na finalu Grand Prixa za juniore u Vancouveru slavila ispred Trusove.

U konkurenciji sportskih parova u Zagreb nam među ostalima dolaze svjetski juniorski viceprvaci Polina Kostiukovič i Dmitrii Ialin, osvajači srebra na juniorskom prvenstvu Rusije, a kod plesnih parova izdvajamo osvajače bronce s prošlogodišnjeg svjetskog juniorskog prvenstva Ruse Arinu Ušakovu i Maxima Nekrasova, a veliki favoriti za naslov su i pobjednici finala Grand Prixa i juniorski prvaci Rusije Sofia Ševčenko i Igor Eremenko.

ZIMSKI SPORTOVI