Haubica iz Novog Marofa prestala pucati: Veliki Lac završio fantastičnu igračku karijeru

Lacković, Dalić

Još jedan velikan hrvatskog rukometa odlučio je kako je stigao kraj njegovom igračkom putu. Blaženko Lacković legenda je hrvatskog sporta, a nakon duge 23 godine raznih natjecanja odlučio je u 40. godini života u potpunosti se posvetititrenerskom radu.

“Nakon dugih 23 godina karijere, ponosan mogu zaključiti jedno poglavlje i započeti drugo. Uživao sam u svakom provedenom trenutku na terenu!

Naučio da samo trudom, radom i odricanjem mogu biti svakim danom bolji!

Posebno sam ponosan na vrijeme provedeno u reprezentaciji, za koju sam uvijek igrao sa srcem!

Najveća hvala mojoj supruzi Nikolini koja je moja najveća podrška i oslonac! Isto tako zahvaljujem mojoj djeci koji su moja velika motivacija!

RK Novi Marof, RK Varteks Varaždin, RK Zagreb, RK Metković, SG Flensburg Handewitt, HSV Hamburg, Vardar Skoplje, THW Kiel i na kraju svom Hamburgu, zahvaljujem sto su bili predivni dio mog putovanja.

Hvala mojim suigračima-prijateljima, trenerima, navijačima, fizioterapeutima, doktorima i zaposlenicima klubova.

Nimalo tužan, naprotiv, pun samopouzdanja preuzimam novu ulogu pomoćnog trenera u Hamburgu!

Veselim se, kao i uvijek, novim izazovima!”


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Nakon dugih 23 godina karijere, ponosan mogu zakljuciti jedno poglavlje i zapoceti drugo. Uzivao sam u svakom provedenom trenutku na terenu! Naucio da samo trudom, radom i odricanjem mogu biti svakim danom bolji! Posebno sam ponosan na vrijeme provedeno u reprezentaciji , za koju sam uvijek igrao sa srcem! Najveca hvala mojoj supruzi Nikolini koja je moja najveca podrska i oslonac! ❤️ Isto tako zahvaljujem mojoj djeci koji su moja velika motivacija! RK Novi Marof, RK Varteks Varazdin, RK Zagreb, RK Metkovic, SG Flensburg Handewitt, HSV Hamburg, Vardar Skoplje, THW Kiel i na kraju svom Hamburgu, zahvaljujem sto su bili predivni dio mog putovanja. Hvala mojim suigracima-prijateljima, trenerima, navijacima, fizioterapeutima, doktorima i zaposlenicima klubova. Nimalo tuzan, naprotiv, pun samopouzdanja preuzimam novu ulogu pomocnog trenera u Hamburgu! @hamburghandball Veselim se kao i uvijek novim izazovima!

Objavu dijeli Blazenko Lackovic (@blazenkolackovic)

‘Haubica iz Novog Marofa’ započela je pucati u svom lokalnom klubu pa je preko Varaždina i Zagreba Lac stigao do velikog Flensburga i HSV-a, s kojim je prije sedam godina osvojio Ligu prvaka, u društvu Domagoja Duvnjaka i Igora Vorija.

Veliki trag ostavio je i u dvije godine boravka u Vardaru, baš prije uspona skopskog kluba na europski tron.

Zaigrao je s Duvnjakom i za moćni Kiel, a posljednje tri sezone ponovno je u Hamburgu, gdje je posrnulom velikanu pokušao pomoći na svim razinama, od terena pa do rada s djecom.

Veličanstvene uspjehe ostvario je u hrvatskom dresu, svjetsko zlato iz Portugala, olimpijsko iz Atene…

U kolekciji medalja ima još i dva svjetska srebra i broncu te identičan učinak i na Europskim prvenstvima Posljednji nastup za reprezentaciju imao je na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj 2013. godine, kad je oko vrata stavio broncu.

Nezaustavljiva vanjska linija Hrvatske s Blažom, Ivanom Balićem i Perom Metličićem zauvijek će zlatnim slovima ostati zapisana u povijesti našeg rukometa.

 

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Hvala svima na prelijepom pocetku naseg @mdi_hamburg Vielen Dank an alle,hat viel Spaß gemacht #hhillusion Objavu dijeli Blazenko Lackovic (@blazenkolackovic)

RUKOMET