HOO izabrao najbolje: Imamo plan do Tokija, nadamo se kako će sve ići kako smo zacrtali

Tin Srbić, Sandra Perković, Valent i Martin Sinković

Atletičarka Sandra Perković i gimnastičar Tin Srbić proglašeni su za najbolje sportaše Hrvatske po izboru Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), dok su po sedmi puta zaredom veslači Martin i Valent Sinković proglašeni za najbolju posadu, par ili štafetu.

Sandra je nagradu preuzela osmi put u nizu, a ove godine je ‘tek’ osvojila svjetsku broncu u Dohi.

“U zadnje vrijeme mi baš ne ide, ali slijede Olimpijske igre u Tokiju. U Riju smo napravili čudo s deset osvojenih medalja, a mislim da u Tokiju možemo osvojiti i više te dokazati da smo mi Hrvati na krovu svijetu uvijek kada je najpotrebnije.” .

Uspjeh braće Sinković upotpunio je njihov trener Nikola Bralić, koji je po četvrti puta ponio titulu najboljega hrvatskoga trenera.

Najuspješnija momčad u 2019. godini je hrvatska vaterpolska reprezentacija (Marko Bijač, Marko Macan, Loren Fatović, Luka Lončar, Maro Joković, Hrvoje Benić, Ante Vukičević, Andro Bušlje, Lovre Miloš, Josip Vrlić, Anđelo Šetka, Javier Garcia Gadea I Ivan Marcelić, s trenerom Ivicom Tuckom), koja je osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu u južnokorejskom Gwangjuu, dok je najbolja ženska ekipa hrvatska kuglačka reprezentacija (Ana Jambrović, Klara Sedlar, Ines Maričić, Mirna Bosak, Milana Pavlic, Mirjana Liović, Valentina Gal, Ana Bacan Schneider, Tihana Čavlović i Nataša Ravlić), koje su se okitile naslovom svjetskih prvakinja na prvenstvu u Češkoj.

Viceprvak svijeta i Europe na preči te gimnastičar koji će Hrvatsku predstavljati na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine večeras je po drugi put primio trofej Hrvatskog olimpijskog odbora za sportaša godine.

“Iskreno, kada sam prvi put primio ovu nagradu, nisam shvaćao koliko je to velika stvar. Sada sam puno svjesniji što sam sve napravio proteklih godina, kakve rezultate sam postigao i stvarno sam sretan. Biti najbolji u zemlji koja ima tako velike sportaše, predobar je osjećaj. Ponosan sam, ali i realan. I ja bih dao ovu nagradu onome tko je napravio ovakve rezultate kao ja ove godine,” našalio će Tin Srbić.

Gimnastičar ZTD Hrvatski Sokol nagradu HOO-a odlučio je posvetiti jednoj njemu jako bitnoj osobi.

“Ovu nagradu posvećujem trenerici Svitlani Sergijenko koja je na žalost nedavno napustila ovaj svijet. S njom sam radio od kada sam bio klinac, vodila nam je posebne treninge baleta, elegancije na spravama… Svaki dan je bila s nama u dvorani, neumorno nas je bodrila, bila je sjajna motivatorica, ogromna podrška i njezina najveća želja je bila da se plasiram na Olimpijske igre i da na njih odemo zajedno. Plasman u Tokio donio mi je ovu nagradu HOO-a, zato neka ona bude za trenericu Svitlanu.

Tin još uvijek nije u maksimalnom trenažnom pogonu zbog ozljede šake koju je zadobio uoči nedavnog finala Svjetskog prvenstva u Stuttgartu na kojem je osvojio srebro. No, i to će se promijeniti za koji dan.

“Od siječnja kreće žešći ritam, treninzi dva puta dnevno i nadam se da će se što prije vratiti osjećaj u ruci kao prije. Koliko smo vidjeli, na Igrama u Tokiju bit će japanska preča koju do sada nikada nismo vidjeli pa će sada biti cilj nekako doći do takve preče da se na njoj pripremam. Sve, baš sve će od sada biti podređeno Tokiju. Sezonu ću otvoriti u svibnju Svjetskim kupom u Varni, odmah nakon njega slijedi Europsko prvenstvo u Bakuu, pa u lipnju vikend za vikendom Svjetski kupovi u Koperu i Osijeku. To je plan do Tokija, nadam se da će sve ići kako smo zacrtali,” poželio je najbolji sportaš Hrvatske.

Za osobit doprinos razvoju i promociji sporta Nagradu Matija Ljubek dobili su: bivši odbojkaš i odbojkaški djelatnik Vinko Dobrić te Košarkaški klub DOŠK iz Drniša, Teniski klub Osijek, Hrvatski veslački savez i Rukometni klub Lokomotiva.

Kao i svake godine, za iznimno korektnu gestu na sportskom natjecanju ili izvan njega uručena je i Nagrada HOO-a za fair play, a dobitnica je samostreličarka Valentina Pereglin, koja je na Svjetskom prvenstvu vratila srebrnu medalju, nakon što su joj suci pogreškom pribrojali nezaslužene bodove.

Priznanje za najvećeg sportskog promicatelja RH u svijetu dobio je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić

OSTALI SPORTOVI