Hrvatice izgubile od Turske na otvaranju olimpijskih kvalifikacija: Svi igraju na visokoj razini, bit će teško

Hrvatska, odbojkašice, CEV

Hrvatske odbojkašice izgubile su od Turske na otvaranju kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre koji se igra u Nizozemskoj.

Suparnice su slavile rezultatom 1:3 (28:26, 12:25, 20:25, 21:25) nakon 103 minute igre.

Najučinkovitije hrvatske igračice bile su Samanta Fabris i Matea Ikić s po 15 poena.

”Nismo igrali dobar meč, nismo dobro dodavali što nam je jako otežalo igru. Nažalost, nismo imali ni dovoljno vremena za pripremu kao ekipa. Ipak, sutra je drugi meč, čeka nas Belgija. Mislim da su dobra ekipa, svi igraju na visokoj razini i bit će teško. Ovo je natjecanje za nas prilika, ne samo za dosegnuti Olimpijske igre već da se poboljšamo za daljnje izazove,” izjavio je izbornik hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije Daniele Santarelli.

”Prvi set smo osvojile, ali u daljnjem tijeku utakmice bilo je previše grešaka s naše strane i nažalost izgubile smo. Pred nama je sada Belgija, dat ćemo sve od sebe za pobjedu,” izjavila je Matea Ikić dok je njezina suigračica Rene Sain dodala: ”Idemo punom snagom, vjerujemo u pobjedu. Bila je danas prva utakmica, ali sutra ćemo vjerujem biti bolje!”

Za Hrvatsku su igrale Samanta Fabris, Sanja Gamma, Bernarda Brčić, Lea Deak, Lucija Mlinar, Matea Ikić, Katarina Pavičić, Ema Strunjak, Martina Šamadan, Beta Dumančić, Božana Butigan, Rene Sain, Nikolina Božičević i Lara Vukasović.

Utakmica s Belgijom na rasporedu je u četvrtak 9. siječnja u 13 sati, a s Njemačkom 10. siječnja u 13.30 sati. U drugoj skupini nalaze se Nizozemska, Poljska, Azerbajdžan i Bugarska, a samo jedna ekipa izborit će put u Tokio.

(Foto: CEV)

OSTALI SPORTOVI