Hrvatice opet šokirale Nizozemke, na redu su Brazilke: Odličnu atmosferu i energiju prenosimo na teren

HEP Croatia Cup , Croatia vs Netherlands

Na otvaranju HEP Croatia Cupa, hrvatska ženska rukometna reprezentacija pobijedila je Nizozemsku 24:23, bez izbornika Nenada Šoštarića, koji je u karanteni zbog koronavirusa, sa Snježanom Petikom na klupi…

Baš kao i na putu do europske bronce lani u prosincu naše ‘Kraljice šoka’ svladale su aktualne svjetske prvakinje!

Najefikasnija u hrvatskim redovima bila je Ćamila Mićijević sa sedam pogodaka. Pet je dala Dora Krsnik. Tea Pijević je imala 13 obrana.

HRVATSKA: L. Bešen 0/1 , T. Pijević 13/35 , N. Zadravec 2/3 , K. Plahinek -/- , D. Krsnik 5/7 , S. Posavec , Ć. Mićijević 7/11 , D. Milosavljević -/ , D. Kalaus 2/4 , K. Ježić 2/4 , T. Japundža -/- , N. Miočinović -/- , L. Franušić -/- ,A. Šimara 2/2 , A. Debelić 2/3 , V. Blažević 2/5 , trener: Snježana Petika

“Imam razumijevanje i podršku svih cura i sve ide prema planu, a kad se pobjeđuje, moramo biti zadovoljni. O Brazilkama ne znamo puno kao o ekipi, odnosno znamo da pojedinačno igraju u jakim europskim klubovima. Analizirat ćemo njihovu utakmicu protiv Nizozemske i ovisno o tome, slagat ćemo taktike i u obrani, i u napadu,” najavila je Petika utakmicu protiv Brazilki, bivših svjetskih prvakinja.

Posljednja utakmica HEP Croatia Cupa igra se u Poreču u dvorani Žatika od 20 sati, nažalost i dalje bez gledatelja na tribinama.

“Sretna sam jer imamo odličnu atmosferu i tu energiju onda prenosimo na teren. Mislim da smo zadnji put protiv Brazila igrale jako, jako davno, na zadnjem Svjetskom prvenstvu na kojem je Hrvatska igrala. O Brazilkama ne znamo puno, ali ćemo ih detaljno pogledati. Kao i uvijek, mogu obećati da ćemo dati sve od sebe,” dodala je kapetanica Katarina Ježić.

RUKOMET