Hrvatice preko Srbije do naslova prvakinja Balkana, u Čačku ukupno osvojeno deset odličja

Kiuk

Hrvatska ženska karate reprezentacija u borbama (Marina Barac, Sadea Bećirović, Lucija Fučik i Lucija Čatlak) osvojila je zlatnu medalju na seniorskom prvenstvu Balkana u karateu u Čačku. U finalu su pobijedile domaćina, selekciju Srbije s 2-0. U četvrtfinalu naše su djevojke svladale Bosnu i Hercegovinu s 2-1, a istim rezultatom pobijedile su Tursku u polufinalnom susretu.

Hrvatska je u Čačku osvojila ukupno deset odličja – jedno zlato, dva srebra i sedam bronci.

Do srebrnog odličja stigli su Luka Kondić (-67 kg) i Sadea Bećirović (-68 kg). Nakon tri ostvarene pobjede u kategoriji do 67 kg Luka Kondić u finalu je izgubio od Turčina Ozera Omara Abdurrahima sa 7-2. a Sadeu Bećirović u finalu kategorije do 68 kg na putu do zlata zaustavila je Srpkinja Marina Radičević s 3-0.

Brončanu medalju osvojili su: hrvatska muška reprezentacija u katama i borbama, Vlatka Kiuk u katama, te u borbama – Nadja Hadžimuratagić (-55 kg), Hana Živković (-68 kg), Vladimir Gašpar (-60 kg) i Karlo Martić (-84 kg).

U konkurenciji veterana još tri hrvatska plasmana na postolju. U muškim katama u kategoriji iznad 45 godina Franjo Horn bio je najbolji, a iznad 55 godina Amir Rešidović zauzeo je treće mjesto. U borbama u kategoriji iznad 75 kg natjecatelja iznad 55 godina Mirko Banović bio je drugi.

Sudjelovalo je ukupno 256 natjecatelja iz 11 zemalja

BORILAČKI SPORTOVI