Hrvatice srebrne u europskoj Zlatnoj ligi: Imamo potencijala, čeka nas lijepa budućnost

Fabris, Svjetska liga, odbojkašice

Odbojkašice Češke pobijedile su Hrvatsku u finalu Europske zlatne lige u Varaždinu rezultatom 3:1 (18:25, 25:15, 25:22, 25:22).

”U ovom trenutku smo razočarani, došli smo u finale i borili se. Međutim, mislim da je ovo mlada ekipa i da moramo biti zadovoljni drugim mjestom. Prošle godine smo u Europskoj ligi izgubile pola utakmica, a ove godine samo dva poraza. Nažalost, jedan od ta dva u finalu. Uz puno truda i rada tu ima potencijala i čeka nas lijepa budućnost,” izjavila je nakon utakmice kapetanica Samanta Fabris.

Treće mjesto pripalo je Bjelorusiji koja je s 3:0 (26:24, 25:17, 25:18) pobijedila Španjolsku.

Hrvatska je odlično otvorila utakmicu i osvojila prvi set, ali su Čehinje preokrenule tijek utakmice. Osvojeno srebro najbolji je rezultat Hrvatske u Europskoj ligi u 11 godina koliko se igra ovo prestižno natjecanje. Najučinkovitija u redovima Hrvatske bila je kapetanica Samanta Fabris sa 16 poena.

“Utakmicu smo počele odlično, prvi set smo ih nadigrale u svim elementima, takav je bio i rezultat. No, u drugom setu dogodio se veliki pad koncentracije. Cijelu utakmicu bila je velika borba. Drago mi je da se nismo predavale i da nismo skroz pale. Vraćale smo se svaki put kada je bilo teško. Svakako da bi nam bilo draže da kući osvojimo zlato, no Čehinje su dale jako dobar otpor. Nadamo se pobjedi već u Peruu i da ćemo time umanjiti ovaj bolan poraz,” dodala je nakon utakmice Klara Klarić.

Za Hrvatsku su igrale Nika Stanović, Rene Sain, Ema Strunjak, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Lara Štimac, Katarina Luketić, Lucija Mlinar, Sanja Popović Gamma, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Vedrana Jakšetić, Lea Deak i Karla Klarić.

Za hrvatske reprezentativke nema puno odmora. Plasmanom u finale, Hrvatska je izborila nastup na FIVB World Challenger koji će se od 26. do 30. lipnja igrati u Peruu.

OSTALI SPORTOVI