Hrvatice u Njemačkoj ostale bez Svjetskog prvenstva: Svima nam je žao, pokazale smo da smo prava ekipa

Pijević, HRS

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija poražena ja na gostovanju u Njemačkoj s 25:21 te je ostala bez ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva.

U prvoj utakmici u Koprivnici bilo je 24:24.

Izabranice Nenada Šoštarića su cijeli dvoboj hvatale rezultatski zaostatak, sedam minuta prije kraja stigle su na samo dva gola minusa (21:19), ali nije bilo mogućnosti za preokret.

Kod Hrvatske najefikasnija je bila Valentina Blažević sa sedam golova, od čega je šest zabila iz sedmeraca, a Dejana Milosavljević postigla je pet pogodaka.

“Naravno da nam je svima žao jer smo se nadale i vjerovale u sebe da mi to možemo i da ćemo ipak ići u Japan, ali tako je kako je. Mislim da smo dobro igrale i da nam je najveći problem bio što nismo iskoristile čiste šuteve i dosta zicera smo promašile, što se na kraju osjetilo. Zadnjih 15 minuta nam je obrana popustila, ali vratarka Tea Pijević na golu nas je držala u dosta situacija. Njihova vratarka je također bila jako dobra, obranila nam je dosta šuteva sa šest metara i mislim da je to na kraju presudilo,” istaknula je nakon poraza Valentina.

“Utakmica je bila jako teška, ali mislim da su sve cure dale svoj maksimum. Ostaje taj neki žal, pokazale smo svima da smo jedna prava ekipa koja je krenula u taj neki novi pothvat, gdje svaki puta kada se okupimo, napredujemo. Ostaje žal jer smo promašile dosta zicera, i da nije bilo tako, možda bi se drugačije odvila utakmica, možda bismo i mi povele pa bi one nas morale stizati i imale bi veću nervozu, ali eto, treba sagledati sa svih strana. Da nam je netko ponudio na početku ove rezultate, mislim da bi ih objeručke prihvatile tako da mislim da trebamo biti na kraju svega zadovoljni,” dodala je Dejana za kraj.

RUKOMET