Hrvatska bez Tokija

HRS

Posljednji dan olimpijskih kvalifikacija u Montpellieru nije bio sretan i uspješan za Hrvatsku. Naime, nakon što je Hrvatska pobijedila Tunis 30:27, u prvom susretu dana, trebala nam je pobjeda ili remi Francuske s Portugalom i da na taj način, naša reprezentacija osigura olimpijsku vizu. To se na kraju nije dogodilo.

Francuska nije odigrala utakmicu na svojoj razini i Portugal je to znao iskoristiti. U pravoj drami koja je posebno pogodila nas, Francuska je imala tri pogotka viška, tri minute prije kraja i sve to prokockala. Portugal je izjednačio na 28:28 i ostavio Francuskoj napad za pobjedu, ali čak i s remijem Hrvatska bi prošla dalje. Ali Francuzi su se spetljali, izgubili loptu i Portugal je u kontri zabio za pobjedu, 29:28. Tako su iz skupine u Montpellieru dalje prošli Francuska kao broj 1, i Portugal kao drugi.

Hrvatska je u Montpellieru u prvom susretu ispustila pobjedu nad Francuskom, dok je u drugom dvoboju velikim preokretom nadoknadila šest golova minusa i na kraju svladala Portugal. Nije bilo dovoljno…

(Foto: HRS)

RUKOMET