Hrvatska iz Budimpešte ide kući s najslabijim rezultatom na Euru u posljednjih 20 godina

Hrvatska, Šipić, kolektiff images

Hrvatska rukometna reprezentacija odigrala je neodlučeno s Nizozemskom (28:28) u 4. kolu Glavne skupine 1 na Europskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj. Hrvatska je tako svoj nastup završila s tri pobjede, jednim remijem i tri poraza. To je za Hrvatsku najslabiji rezultat u posljednjih 20 godina na europskim smotrama.

Veliki utjecaj na to sasvim sigurno imala je korona koja je pokosila reprezentaciju pa se u završnom susretu od 18 pozvanih za Europsko prvenstvo našlo samo njih osam. Pri tome su dvojica preboljela koronu tijekom prvenstva i nastavila igrati.

Ipak, sve reprezentacije imale su slične ili još gore probleme, a tako i Nizozemska, naš zadnji suparnik, kojeg nismo uspjeli nadigrati.

Hrvatska je pet minuta prije kraja imala tri pogotka prednosti, međutim, nije se uspjela slavljenički oprostiti od Eura. U samom finišu Lučin je pogodio za 28:27, no, u zadnjih 12 sekundi nismo uspjeli sačuvati svoja vrata.

Ivan Martinović s 12 i Marin Šipić s 8 pogodaka bili su daleko najbolji hrvatski igrači u tom susretu, s 20 od 28 naših pogodaka. Vratari su nam u drugom dijelu ostali na jednoj obrani.

HRVATSKA: K. Pilipović 1/8, I. Pešić 4/25, M. Marić -/-, A. Gadža 1/3, J. Gojun -/-, M. Maraš -/-, V. Načinović 0/1, I. Čupić 1/2, L. Cindrić 2/3, T. Lučin 2/5, I. Martinović 12/17, M. Šipić 8/9, D. Ćavar -/-, F. Glavaš -/-, Z. Srna 2/3, M. Jelinić 0/1, izbornik: Hrvoje Horvat

(Foto: HRS, Kolektiff Images)

RUKOMET