Hrvatska košarkaška reprezentacija na NBA Ljetnoj ligi!

Eurobasket, lopta, Foto HKS

Hrvatska košarkaška reprezentacija sudjelovat će na NBA Ljetnoj ligi u Las Vegasu!

Petnaesta po redu NBA Ljetna liga održat će se od 5. do 15. srpnja na kampusu Sveučilišta u Nevadi, u Las Vegasu.

Hrvatska će se tako priključiti NBA ekipama, ali i kineskoj reprezentaciji.

Liga će trajati jedanaest dana, igrat će se 83 utakmice, a započinje s preliminarnim susretima u kojima će svaka od 32 ekipe odigrati po četiri utakmice. Najboljih osam ekipa dalje sudjeluje u eliminacijskom turniru koji kulminira finalnom utakmicom 15. srpnja. Momčadi koje se ne kvalificiraju za završni turnir odigrat će po još jednu utakmicu, odnosno svaka će momčad odigrati najmanje pet, a najviše sedam utakmica.

Liga je 2018. godine oborila rekorde posjećenosti (139 972 gledatelja), a najviša posjećenost jedne utakmice izjednačila se s rekordom iz 2017. godine (17 500 gledatelja). Prošlogodišnje je izdanje također oborilo rekorde gledanosti – na ESPN-u i NBA TV gledalo se ukupno 30,4 milijuna sati, a na društvenim mrežama su video zapisi pogledani 565 milijuna puta, što je povećanje od 35% u odnosu na prethodnu godinu.

Prošle su godine slavili Portland Trail Blazersi protiv LA Lakersa, a svakako je zanimljivost da je 9 od top 10 igrača izabranih na NBA Draftu 2018, uključujući DeAndraa Aytona iz Phoenix Sunsa koji je bio prvi izbor NBA Drafta, sudjelovalo u Ljetnoj ligi.

U Ljetnoj ligi nastupali su i velikani poput Stephena Curryja, Kevina Duranta, Jamesa Hardena ili Russella Westbrooka, dok su MVP naslove osvajali Blake Griffin, Damian Lillard, John Wall…

KOŠARKA