Hrvatska na prvom U21 mininogometnom Europskom prvenstvu u Pragu: “Jedva čekamo, dečki su jako motivirani”

Hrvatska, mininogomet U21

Hrvatska mininogometna U21 reprezentacija nastupiti će na prvom europskom mininogometnom prvenstvu za igrače tog uzrasta, koje će se održati u Pragu od 15. do 17. srpnja.

Naša selekcija nalazi se u skupini sa Rumunjskom, Slovačkom i Bugarskom.

EMF, U21Nakon odigranih utakmica po skupini prve dvije momčadi osigurati će plasman u polufinale. Nastup u Češkoj našoj reprezentaciji osigurala je visoka pozicija koju Hrvatska drži na EMF ranking listi te status Hrvatske kao europske, ali svjetske velesile u ovom amaterskom sportu.

Izbornik U21 reprezentacije je Varaždinac Dalibor Leskovar koji je sa svojim klubom ART METALI JUNAJTED osvojio naslov prvaka Hrvatske u mininogometu 2016.

“Doista ne znamo što nas čeka u Češkoj s obzirom da nismo upućeni u snagu momčadi koje će tamo nastupati jer se U21 prvenstvo održava po prvi puta. No, mi smo svjesni da imamo jaku momčadi i u svakoj utakmici ćemo dati svoj maksimum i vjerujem da možemo proći skupinu, a onda je sve moguće.”

“Vjerujem u svoje dečke koji su, iako mladi, izuzetno iskusni jer su nastupali na brojnim jakim turnirima i ligama. Za nas će nastupiti i dva igrača seniorske mininogometne reprezentacije Robert Malnar i Nikola Hranić. Dečki su vrlo motivirani i pozitivno ‘napaljeni’ i vjerujem da će pokazati svoje najbolje lice u Pragu, jedva čekamo,” poručio je izbornik.

Hrvatska U21 mininogometna reprezentacija:

NIKOLA HRANIĆ (vratar)
LUKA BOBIČANEC
TOMISLAV HARMICAR
LUKA LJUBEK
ROBERT MALNAR
SANDI MARTAN
RENATO PUNČEC
PETAR ROG
MARIN ŠINJORI
MATIJA VRBNJAK
Izbornik: DALIBOR LESKOVAR

NOGOMET