Hrvatska pobjednički zaključila pretkvalifikacije za EuroBasket: Idemo se spremati za Istanbul

Hrvatska Sesar

Hrvatska košarkaška reprezentacija gostujućom pobjedom protiv Luksemburga 79-91 zatvorila je pretkvalifikacije za Eurobasket 2025 te s maksimalne četiri pobjede izborila mjesto u kvalifikacijama.

Toni Perković je s 23 poena bio prvi strijelac u hrvatskim redovima. Mateo Drežnjak je postigao 16, a Roko Prkačin 12 poena.

Izbornik Josip Sesar zadovoljan je ishodom pretkvalifikacija: “Prije svega bih čestitao igračima na ove četiri utakmice u pretkvalifikacijama koje su odigrali uglavnom bez zamjerki. Teško je pobijediti svaki put s 30-40 poena razlike. Znali smo kako igraju još iz Opatije, da su snažni i da fizički dobro igraju, a isto smo očekivali i ovdje. Međutim, Gnjidić je iskrenuo zglob tijekom utakmice, a na jutarnjem je treningu otpao i Badžim pa nam se skratila rotacija. Sveukupno mogu biti zadovoljan s onime što smo odradili, no naravno da je bilo i nekih stvari u ovoj utakmici koje se mogu popraviti, napravit ćemo analizu i okrenuti se prema turniru u Istanbulu.”

Toni Perković večeras je predvodio Hrvatsku s ubačajima: “Malo nas je iznenadio Luksemburg, završilo je sa samo desetak razlike. Osjeti se umor, a jutros smo ostali i bez Badžima, pa kasnije na utakmici i bez Gnjidića. Malo nas pehovi hvataju, ali, hvala Bogu, 4-0 je, idemo dalje spremati se za Istanbul.”

Novi izazovi hrvatske košarkaše očekuju od 12. do 20. kolovoza na pretkvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre u Istanbulu. Protivnici Hrvatskoj u skupini bit će Belgija, Švedska i Nizozemska.

KOŠARKA