Hrvatska protiv Litve u Gradskom vrtu: Poticajna atmosfera i podrška neće dobiti utakmicu!

Hrvatski košarkaški savez

Hrvatsku košarkašku reprezentaciju večeras u Osijeku od 20.15 sati očekuje možda i ključna utakmica u drugom dijelu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. U Gradski vrt dolazi Litva i izabranicima Dražena Anzulovića potrebna je pobjeda kako bi zadržali izglede za plasman u Kinu.

“Još jednom bih se u ime ekipe i stožera još jednom zahvalio organizatorima na ovom gostoprimstvu koje smo doživjeli u ovih pet, šest dana u Slavoniji. Znao sam, s obzirom na to da sam ovdje živio godinu dana, da će to biti na najvišoj razini, i doista su nam napravili sve preduvjete da mi moramo odigrati jednu dobru utakmicu,” zahvalio se izbornik.

“Međutim, moramo biti svjesni da ni poticajna atmosfera i podrška koju ćemo imati neće dobiti utakmicu. Bez naše kvalitete, bez naše koncentriranosti i organiziranosti te zbog toga što igramo s protivnikom koji zaslužuje sav respekt, koji nema poraza u ovim kvalifikacijama i protiv reprezentacije koja ima dugu tradiciju vrha svjetske košarke i samim time to mora biti jedan izazov za nas, a ne opterećenje, što sam rekao i igračima. Moramo biti opterećeni samo kvalitetom izvedbe i taktičkim zadatcima koje smo postavili za utakmicu, a siguran sam da će tada i naša kvaliteta doći do izražaja i da ćemo ostvariti ono što svi priželjkujemo, a to je pobjeda,” dodao je Anzulović.

“Litva je respektabilna ekipa, ima 6-0, tako da nas očekuje teška i uzbudljiva utakmica, međutim uz sav respekt koji imamo, mi se njih ne plašimo, svjesni smo svoje snage i kvalitete i od prvog dana smo svi skupa što će sigurno biti jedna velika prednost za nas,” poručio je u najavio Rok Stipčević.

Ivica Zubac također se nada pozitivnom ishodu: “Ekipa Litve je momčad koju trebamo respektirati i koja ima jako kvalitetne igrače na svim pozicijama, ali, baš kako je Rok rekao, mi se njih ne bojimo. Mi se spremamo već dva tjedna i ulazimo 100% spremni, motivirani i puni samopouzdanja i nadamo se da će nam ljudi ovdje dati još veći poticaj i idemo samo na pobjedu,” prenosi hks-cbf.hr.

Jakov Mustapić je odigrao jako dobro u pripremnom razdoblju: “Nadovezao bih se na izjave Ivice i Roka da je Litva zaista respektabilna momčad bez obzira što ne igra u punom sastavu. Dobrih dva tjedna treninga i taktičke pripreme je iza nas i zaista se nemamo čega bojati. Stručni stožer je ispred nas stavio zadatke i ako se toga budemo držali tijekom utakmice, ne bi trebalo biti problema. Ovim putem i pozivam ljude, ako je ostala koja ulaznica viška, da dođu i da nas bodre jer nam stvarno puno znači kada igramo pred punom dvoranom i da nam publika kao šesti igrač da tu energiju u najpotrebnijim trenucima.“

 

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Gameday @ 20:15 See you in Osijek? #fibawc #ThisIsMyHouse #igrajmojahrvatska Objavu dijeli Hrvatski košarkaški savez (@hks_cbf_)

FIBA SP 2019, Kvalifikacije:
1. Litva 6 6 0 512:352 12
2. Italija 6 4 2 474:405 10
3. Poljska 6 3 3 436:410 9
____
4. Nizozemska 6 3 3 434:416 9
5. Hrvatska 6 3 3 431:419 9
6. Mađarska 6 3 3 414:421 9

KOŠARKA