Hrvatska protiv Slovenije u Novigradu: Izbornik nam je pokazao kako želi da u budućnosti izgleda reprezentacija

Duvnjak, HRS

Kratke jednotjedne pripreme hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije stigle su gotovo do samog kraja. Prije nego što se igrači vrate u svoje klubove, reprezentaciju u Novigradu/Cittanovi čeka prijateljski susret protiv Slovenije. Idealna je to prilika za obje izabrane nacionalne vrste da vide u kakvom su stanju i što su napravili u ovom tjednu.

Hrvatska nažalost nije i neće biti kompletna u tom susretu. Liječnička služba Barcelone produžila je oporavak Luki Cindriću još tjedan dana, tako da je morao preskočiti ovo druženje u Poreču. Fran Mileta se nedavno teško ozlijedio i za njega je ova sezone završena. Već trećeg dana priprema, manje probleme s ramenom osjetio je Marin Šipić. Pretrage su pokazale da nije došlo do ozbiljnije ozljede, ali mu je preporučeno da preskoči ovaj susret. Zbog toga je izbornik naknadno u Poreč pozvao Nikolu Grahovca. Manjih problema s petom ima i Luka Šebetić, ali bi on trebao biti na raspolaganju izborniku Hrvoju Horvatu, baš kao i Ivan Pešić kojeg muči vrat.

Prema najavama koje dolaze iz Slovenije, ta bi reprezentacija trebala stići kompletna. A o kakvoj ekipi se radi najbolje govore njihovi rezultati. Oni su kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2022. godine odradili sjajno. Dobili su četiri, a izgubili samo jedan susret. Još su imali i jedan remi. Na posljednjem Europskom prvenstvu 2020. godine osvojili su 4. mjesto. U Egiptu pak, na Svjetskom prvenstvu ove godine bili su deveti.

Posljednji službeni susret Hrvatska i Slovenija igrale su u Francuskoj na Svjetskom prvenstvu. U borbi za broncu, Slovenija je tad slavila 31:30 i tako došla do svoje prve i jedine svjetske medalje.

“Jedna zahtjevna faza bliži se kraju i jako bitna faza za nas jer smo ušli u određene promjene, velika je odgovornost na novim igračima, ali vjerujem da ćemo odgovoriti svim tim izazovima. Marin Šipić je malo osjetio rame, nije ništa ozbiljno, ali pozvali smo Grahovca da uskoči na njegovo mjesto,” najavio je izbornik Hrvoje Horvat.

“Dobro je bilo, izbornik nam je pokazao kako želi u budućnosti da izgleda reprezentacija, a mi smo to pokušali vježbati na terenu. Sutra na utakmici ćemo to i pokazati. Mislim da ne trebamo previše pričati o našim protivnicima, nego pričati o nama, o našoj igri. Pozivam sve navijače da dođu u dvoranu ili da nas gledaju uživo, veliki pozdrav iz Poreča,” dodao je Domagoj Pavlović.

RUKOMET