Hrvatska Socca malonogometna reprezentacija na EuroCupu u Moldaviji: Izbornik Ostrman objavio popis

Hrvatska Socca

Hrvatske Socca malonogometna reprezetnacija uskoro kreće u Moldaviju na premijerno izdanje najjačeg europskog natjecanja, a tim povodom izbornik Željko Ostrman predstavio je popis izabrane vrste koja će nastupati u Kišinjevu.

Kao što je od ranije poznato, Hrvatska je smještena u skupinu B, a protivnici će joj biti aktualni viceprvak svijeta Kazahstan te Francuska. Naša reprezentacija se do sada nikada nije susrela s Kazahstanom, dok je s Francuskom jednom odmjerila snage i to na lanjskom Socca svjetskom prvenstvu u Budimpešti. Podsjetimo, s dva gola Alena Grafine i jednim Josipa Haluške, Hrvatska je slavila 3:2.

Socca Croatia

”Nakon dosta vremena reprezentacija se ponovno okuplja. Svima nam je falila socca i svi smo jedva čekali da se opet sastanemo. Pred nama je EuroCup, koji će biti iznimno jak. Što se tiče protivnika u našoj skupini, radi se o dvije odlične reprezentacije, tehnički jako potkovane, fizički spremne i sigurno da nam neće biti lako. U Moldaviju vodimo nekoliko novih igrača koje želimo isprobati prije samog Svjetskog prvenstva u Njemačkoj. Nadamo se da ćemo u skupini odigrati dvije dobre utakmice. Pokušat ćemo izboriti prolazak u polufinale i doći što dalje,”  naglasio je izbornik Ostrman.

EuroCup se igra u Kišinjevu, glavnom gradu Moldavije, od 29. ožujka do 2. travnja, a Ostrman je za ovu akciju odabrao nešto kraći roster na kojem su se našla i neka nova imena.

Hrvatsku će na EuroCupu u Moldaviji predstavljati vratar Nikola Beljan te Hrvoje Čović, Edi Ljubas, Domagoj Mikleušević, Luka Matković, Marin Romić, Tomislav Haramustek i kapetan Josip Halauška.

U skupini A su domaćin Moldavija, Njemačka i Mađarska, u skupini C Rumunjska, Albanija, Luksemburg i Španjolska, a u skupini D Gruzija, Irska i Cipar.

(FOTO: Marin Sušić)

NOGOMET