Hrvatska srebrna u Zagrebu, Troha najbolji vratar: Srbija je zasluženo osvojila prvo mjesto

HSHL

Reprezentacija Srbije osvojila je IIHF U20 Svjetsko prvenstvo hokeja na ledu i osigurala prelazak u viši rang natjecanja, diviziju II grupa A. Hrvatska mlada reprezentacija osvojila je drugo mjesto i srebrnu medalju te ostanak u Diviziji IIB, a Nizozemska je osvojila brončanu medalju. Meksiko ispada u Diviziju III.

U posljednjoj utakmici prvenstva Hrvatska je pobijedila Izrael 2-1 (1-0, 1-0, 0-1), u utakmici koja nije utjecala na konačni plasman pa je glavni trener reprezentacije Danijel Kolombo šansu odlučio dati i drugom golmanu Luki Goršiću.

Srbija je u prvoj utakmici dana bila bolja od Nizozemske 6-2 (2-1, 2-1, 2-0) i osigurala zlatnu medalju. Belgija je bila bolja od Meksika 7-2 (2-2, 0-0, 5-0).

“Srbija je momčad koja je najbolje odigrala ovo prvenstvo i zasluženo je osvojila prvo mjesto. Nama ostaje žal što nismo prvi, ali Srbija trenutno ima bolju ekipu. Pola naše reprezentacije su dečki koji igraju i U18 i jedna su od mlađih reprezentacija, a pola momčadi za dva mjeseca čeka i nastup na SP U18 u Beogradu,” rekao je glavni trener reprezentacije Danijel Kolombo.

Za najboljeg golmana prvenstva izabran je hrvatski golman Domagoj Troha! Nnajbolji obrambeni igrač je Andrija Španjević iz Srbije kao i najbolji napadač, Marko Dragović.

U sklopu projekta ‘Fair Play Live Fair’, nagradu za koja se dodjeljuje reprezentaciji s najmanjim brojem kaznenih minuta, dobila je reprezentacija Srbije.

Konačni poredak:
1. Srbija 15
2. Hrvatska 12
3. Nizozemska 9
4. Belgija 6
5. Izrael 3
6. Meksiko 0

Hokej ZIMSKI SPORTOVI