Hrvatska u atraktivnoj skupini s Brazilcima: Dečki će svojim trudom i zalaganjem pokazati tko je zaslužio mjesto u reprezentaciji

Socca 2019

U Ateni je održan ždrijeb malonogometnog Socca Svjetskog prvenstva, koje će se sredinom listopada održati na Kreti. Drugo izdanje ovoga natjecanja koje se igra pod okriljem Svjetske malonogometne federacije (International Socca Federation), snage će odmjeriti reprezentativci čak 40 zemalja, uključujući i najbolje hrvatske malonogometaše amatere.

Hrvatska je smještena u atraktivnu skupinu B, u kojoj su još Brazil, Kolumbija, Turska i Alžir.

socca-draw-groups

Naši reprezentativci uskoro kreću s pripremama za ovaj veliki svjetski događaj, a s klupe ih, kao i prošle godine, vodi proslavljeni hrvatski malonogometaš Dino Kovač.

”Mislim da je bilo i lakših skupina u kojima smo se mogli naći, ali nama je prvi cilj prolazak u osminu finala i tko god da nam je protivnik dat ćemo sve od sebe. Brazil sam gledao prošle godine na Svjetskom prvenstvu i bio je stvarno dobar. Igrali su atraktivan mali nogomet s tzv. ‘brazilskim štihom’. Turska se lani našla u jakoj grupi. Pokazali su da znaju igrati mali nogomet, ali kad god se lomilo, okrenulo se protiv njih. Kolumbija i Alžir ove godine po prvi puta nastupaju tako da su nam oni nepoznanica, ali i s njima moramo biti oprezni. Naučili smo to iz grešaka s prošlogodišnjeg prvenstva”, analizirao je izbornik ždrijeb pa najavio plan priprema:

”S treninzima krećemo za par dana. Imam 17-18 igrača na koje računam, Prijaviti ih možemo maksimalno 15, iako ću ih najvjerojatnije moći voditi svega 12. Dečki će svojim trudom i zalaganjem na treninzima pokazati tko je zaslužio mjesto u reprezentaciji. Prije samog prvenstva odigrat ćemo nekoliko prijateljskih utakmica, najvjerojatnije sa Slovenijom i Mađarskom što će nam također biti jedna dobra priprema za Kretu,” zaključio je Kovač.

Prvo izdanje Socca Svjetskog prvenstva u malom nogometu održano je prošle godine u portugalskom Lisabonu, a naši reprezentativci zaustavljeni su u osmini finala. U toj fazi natjecanja poraženi su od Poljske tek nakon raspucavanja tzv. Socca penala. Ipak, hrvatski reprezentativci mogu se pohvaliti s činjenicom kako su jedina reprezentacija koja je uspjela pobijediti Njemačku, aktualne svjetske prvake.

Ove godine ciljevi su svakako puno veći…

(Foto: Vedran Tolić)

NOGOMET