Hrvatska u Grazu igra protiv Srbije i Crne Gore: Jasno je da težimo vrhu!

Červar, HRS

U austrijskoj prijestolnici Beču održan je ždrijeb skupina Europskog prvenstva, koje je na rasporedu od 9. do 26. siječnja iduće godine.

Hrvatskoj će u Grazu suparnici biti Srbija, Crna Gora i Bjelorusija.

Ždrijeb je bio poludirigiran pa se unaprijed znalo da Hrvatska ne može igrati s Austrijom, koja će biti domaćin skupine B u Beču, Danskom koja je odabrala Malmö, Švedskom, koja će igrati u Gőteborgu i Njemačkom, koja je smještena u Trondheimu.

Nadolazeće Europsko prvenstvo po prvi puta će se odigrati u formatu s 24 reprezentacije. Sudionici Eura ukupno će odigrati 64 utakmice u razdoblju od 18 dana. Reprezentacije koje su osigurale svoju ulaznicu za Euro podijeljene su u ukupno šest skupina u tri različite države, Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Prođe li grupnu fazu Hrvatska će dalje igrati u Beču, gdje se spajaju skupine A, B i C. Uz Beč, domaćin druge faze je i Malmö.

Polufinala i finale igraju se u Stockholmu.

“Moramo se dobro pripremiti i nadam se, prije svega, da ćemo biti svi zdravi i kompletni. Jako poštujemo svakog protivnika, jer svi koji dođu na Euro sigurno je da će dati sve od sebe. Crnu Goru i Srbiju jako dobro znamo, jer smo s jednima igrali kvalifikacije za SP u Njemačkoj i Danskoj, a Srbiju smo imali u ovim kvalifikacijama. S Bjelorusijom smo pak igrali na Euru u Hrvatskoj. Nećemo ništa obećavati, ali jasno je da težimo vrhu. Što se tiče B skupine, vjerujem da se tu neće ništa znati do samog kraja, a očekujem da se iz one C do Beča dovezu Španjolska i Njemačka, što će biti pravi i veliki izazov. Želio bi samo poručiti našim navijačima da što prije krenu u kupovinu karata tako da imamo pravu podršku jer oni su nam izuzetno važni,” komentirao je izbornik Lino Červar.

“Jako zanimljiva skupina. Sve ekipe s prostora nekadašnje države su izuzetno neugodne i koliko god je dobro da ih znamo, toliko može biti i opasno. Bjelorusija je reprezentacija koja nas je dosta mučila na puno natjecanja. Jesmo ih uvijek dobili, ali je bilo jako teško. Očekujem, naravno, da prođemo i da budemo prvi, jer nam to osigurava određenu prednost u nastavku natjecanja. Mislim da možemo igrati sa svima, ako gledamo malo dalje, skupine B i C, nikoga se ne moramo plašiti, samo je važno da budemo zdravi i kompletni,” nadovezao se Luka Cindrić.

Igor Vori, direktor reprezentacije, nada se dobrom rezultatu: “Skupina je jako atraktivna. Na prvi pogled izgleda lagano, ali vjerujte mi, to nije tako. Upoznali smo Srbiju jako dobro u ovim kvalifikacijama, a Crna Gora je uspjela dobiti jednu Dansku. Prema tome i njih treba uzeti maksimalno ozbiljno. Bjelorusija raste iz godine u godinu, ima puno mladih igrača i sigurno je da će biti vrlo ozbiljan suparnik. Nadam se prije svega da ćemo mi 2020-e doći kompletni i zdravi, a onda bi sve trebalo biti u redu. Što se tiče skupine B, vidjeli smo Češku koja je na prošlom Euru izgledala jako dobro, Makedonija je odlična reprezentacija, uostalom imaju klupskog prvaka Europe. O Austriji kao domaćinu ne treba trošiti riječi, a sigurno i Ukrajina može napraviti nešto iznenađujuće. U zadnjoj grupi, ukoliko bi došli u Beč Španjolska i Njemačka, tu je sve jasno. Važno je da smo izbjegli skandinavske ekipe i Francusku barem do polufinala.”

Naslov europskog prvaka iz Hrvatske 2018. godine brani Španjolska.
EURO 2020 – RASPORED UTAKMICA

Grupa A (Graz): HRVATSKA, Bjelorusija, Crna Gora, Srbija

Grupa B (Beč): Češka, Austrija, Sjeverna Makedonija, Ukrajina,

Grupa C (Trondheim): Španjolska, Njemačka, Latvija, Nizozemska

Grupa D (Trondheim): Francuska, Norveška, Portugal, Bosna i Hercegovina

Grupa E (Malmö): Danska, Mađarska, Island, Rusija

Grupa F (Gothenburg): Švedska, Slovenija, Švicarska, Poljska

(Foto: HRS)

 

RUKOMET