Hrvatska u Sisku potopila Srbiju: Odigrali smo briljantnu utakmicu!

Sisak, Vaterpolo

Hrvatska vaterpolska reprezentacija je u sjajnoj atmosferi u Sisku nadigrala najvećeg rivala Srbiju s 12:9 (1:0, 4:4, 5:2, 2:3).

Posljednja je ovo utakmica po skupinama Europa kupa, pred finale koje će se održati u Zagrebu od 5. do 7. travnja.

“Mislim da smo zaslužili da se večeras veselimo. Momci su odigrali briljantnu utakmicu i čestitam im na tome. Od samog početka utakmice, faze obrane, igrača manje, pozicijskog napada i kasnije igrača više, ovo je zaista jedna izvanredno odigrana utakmica. Na kraju smo završili malo potrošeni, bez niti ne znam točno koliko igrača, u jednom suludom kriteriju suđenja, no najbitnije je da smo odigrali jednu pravu mušku utakmicu i zasluženo pobijedili,” rekao je izbornik Tucak.

Predvodio je Maro Joković s čak četiri postignuta gola, Macan i Vukičević dodali su po dva, dok su Bušlje, Miloš, Vrlić i Garcia upisali po pogodak.

“Bili smo na visini zadatka protiv momčadi koja je zadnjih par godina stvarno moćna u svjetskom vaterpolu. Bio je veliki gušt utakmicu igrati a na kraju i pobijediti pred domaćom publikom, što je možda bilo i najbitnije. No ne smijemo dopustiti da nas ova utakmica poljulja, imamo još dosta toga za uvježbavati i obrambeno i napadački. Ovo danas je jedna dobra predstava, preduvjet za dobar rad i sve što nam uskoro slijed,” rekao je Joković, proglašen kao najbolji igrač utakmice.

Među Srbima po dva zgoditka zabilježili su Dušan Mandić, Filip Filipović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, a jedan zgoditak upisao je Milan Aleksić.

Sljedeće što Hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju očekuje jest finale Europa kupa koje se održava na zagrebačkoj Mladosti gdje ćemo moći popratiti osam najboljih vaterpolskih reprezentacija starog kontinenta.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI