Hrvatske rukometašice nadaju se plasmanu na Svjetsko prvenstvo: Trudit ćemo se da ne razočaramo ni ljude u Koprivnici ni hrvatsku javnost

Posavec

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija okupila se u Zagrebu i uputila u međimurski Prelog, gdje će se pripremati za utakmice dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo s Njemačkom. Prvi dvoboj igra se u Koprivnici, u SD Fran Galović, u nedjelju 2. lipnja od 16 sati, dok je uzvrat u Hammu u srijedu 5. lipnja od 18.45 sati.

“Nećemo ništa pretjerano raditi na fizikalijama, to je besmisleno kraj je sezone i igračice su i umorne. Radit ćemo na osvježenju, radit ćemo na tome da prije svega podignemo ekipu i skupimo glave što više zajedno. Radit ćemo i na taktici da probamo u savršenom njemačkom stroju naći slabe dijelove i da to probamo iskoristiti. Sedam dana je i puno i malo, jer se već nakon jednog ili dva treninga igra u Njemačkoj, ali cure se poznaju i to je ta generacija za koju ja tvrdim da je na početku procesa. Ova reprezentacija u mojoj viziji treba dati jedan veći iskorak da se sljedeće godine plasira na iduće veliko natjecanje i tamo uđe barem među osam najboljih,” najavio je izbornik Nenad Šoštarić i pozvao navijače na utakmicu:

“Treba nam podrška, treba nam vjetar u leđa pogotovo ako nam krene slabije u jednom trenutku. Mi ćemo se zaista truditi da ne razočaramo ljude u Koprivnici, ni hrvatsku javnost.”

Katarina Ježić kapetanica je ove reprezentacije: “Došlo je to vrijeme kvalifikacija, igramo protiv jake ekipe, naravno bit će teško, ali imamo sedam, osam dana za spremiti se do prve utakmice. Ja i dalje vjerujem u našu kvalitetu iako smo mlade i možda neiskusne i teško je boriti se s tim u glavi da igramo protiv ekipe koja je daleko dogurala na Europskom prvenstvu u 12 mjesecu. Nismo još došli do neke taktike kako ćemo igrati, ali imamo kvalitetu i možemo se plasirati.”

“Mene ne interesira što je na papiru, bitno je da odigramo srcem i glavom istovremeno dobru utakmicu, da damo sve od sebe. Ja se iskreno nadam pozitivnom rezultatu, oni su favoriti, ali mi nemamo što izgubiti, mi se samo moramo baciti na glavu i dati sve od sebe da pobijedimo,” dodala je Ježić. 

Dora Krsnik također se nada pozitivnom ishodu: “Napokon je došlo to vrijeme, ta velika utakmica. Meni je ovo utakmica sezone zato što bih stvarno htjela otići na to Svjetsko prvenstvo, barem jednom u svojoj karijeri, tako da se nadam da ćemo se dobro pripremiti. Imamo tih osam dana do utakmice, vjerujem u ovu ekipu i kao što sam rekla, ovo nam je stvarno velika prilika da dokažemo svima da vrijedimo.”

“Vraćam se u Koprivnicu opet, naravno da mi je drago, pogotovo jer se vraćam s reprezentacijom, a tamo još nisam igrala kao reprezentativka i stvarno se nadam da će ljudi doći i da će nas podržati u što većem broju.”

Stela Posavec i Paula Posavec također su pune optimizma: “Pratile smo Njemačku tijekom ovih velikih europskih i svjetskih prvenstava, znamo da je to jedna od jačih ekipa i da imaju titulu favorita trenutno, ali na nama je da se borimo i trudimo i nemamo što izgubiti!”

RUKOMET