Hrvatski košarkaši na okupu, novi kapetan Hrvoje Perić: Nema smisla davati neke pompozne izjave

Anzulović, HKS Marin Sušić

Hrvatska košarkaška reprezentacija okupila se u Zagrebu rije kvalifikacije utakmice za Svjetsko prvenstvo protiv Poljske, koja je 22. veljače na rasporedu u Varaždinu.

Izabranici Dražena Anzulovića bit će smješteni u Svetom Martinu na Muri, gdje će obaviti pripreme.

Na skraćenom popisu je 16 igrača, Toni Katić, Toni Perković, Jakov Mustapić, Filip Krušlin, Domagoj Bošnjak, Mate Kalajžić, Karlo Uljarević, Krešimir Ljubičić, Martin Junaković, Miro Bilan, Darko Planinić, Hrvoje Perić, Ivan Ramljak, Domagoj Vuković, Toni Nakić i Pavle Marčinković.

Pomoćni treneri su i na ovom okupljanju Dražen Orešković, Vladimir Krstić i Damir Rajković.

Novi kapetan je Hrvoje Perić: “Nema smisla davati neke pompozne izjave. Drago mi je da sam tu, vidim da je ekipa dosta mlađa nego inače i idemo se pripremiti maksimalno, dati sve od sebe i nadati se najboljem.“

“Svi koji su tu, siguran sam, dat će sve od sebe, a tako ćemo i trenirati i raditi da dočekamo utakmice spremni,” poručio je izbornik Anzulović pa dodao:

“Što se Poljske tiče, to sam govorio i ranije, znam te sve igrače i respektiram njihovu kvalitetu, ali sam siguran da ćemo odigrati puno bolje no što smo igrali u Poljskoj.“

Hrvatska će kvalifikacije zaključiti 25. veljače na gostovanju u Mađarskoj. Za plasman u Kinu na Svjetsko prvenstvo potrebne su nam dvije pobjede i da Poljaci u posljednjem kolu na svom terenu izgube od Nizozemske.

Rezultati by SofaScore

(Foto: HKS, Marin Sušić)

KOŠARKA