Hrvatski odbojkaši pokorili Srebrnu ligu: Dobro smo se pripremili, ovo je povijesni uspjeh!

Hrvatska, Žukovski, cev.lu

Hrvatska odbojkaška reprezentacija osvojila je CEV Srebrnu europsku ligu! U finalnom dvoboju na završnom turniru u Skoplju izabranici Ivana Rančića svladali su favoriziranu Bjelorusiju s 3-1 (25:16, 20:25, 26:24, 25:23)!

Hrvatska, cev.lu

Sjajan je ponovno bio Leo Andrić, koji je ostvario 29 naših poena, a proglašen je i najkorisnijim igračem turnira (MVP), kao i najboljom ‘dijagonalom’. Najbolji srednji bloker je Ivan Mihalj, a mjesto u najboljoj postavi natjecanja našao je i Danijel Galić, koji je u finalu upisao 20 poena.

“Osjećaj je nevjerojatan, mislim da smo zaslužili ovaj trofej sa svojim radom i zalaganjem. Stvorili smo vrhunsku kemiju u momčadi, svi radimo jedan za drugoga od početka i to nas je guralo do kraja. Napokon naša kvaliteta izlazi na vidjelo i mislim da je ovo smo početak, samo trebamo nastaviti s radom,” naglasio je MVP završnice.

HR

“Čestitam svojim igračima, ponosni smo na ovoj rezultat. Mislim kako smo zaslužili zlato. U finalu smo odigrali najbolju utakmicu, dobro smo se pripremili. Hvala i Hrvatskom odbojkaškom savezu, koji nam je osigurao jako dobre uvjete,” istaknuo je izbornik.

Hrvatska, cev.eu

Kapetan Hrvatske Timofej Žukovski bio je oduševljen rezultatom: “Ne mogu opisati koliko sam sretan i ponosan na svoju ekipu. Odigrali smo fenomenalnu utakmicu i ovo je za nas povijesni uspjeh, u posljednjih deset godina hrvatske odbojke sigurno! Umorni smo, ali ćemo ovo zlato sigurno dobro proslaviti!”

“Ušli smo u utakmicu hladne glave, a vrućeg srca, držali smo kontrolu od početka do kraja utakmice. Htio bi se zahvaliti momčadi na poštenom radu i lijepoj atmosferi, koju smo sami kreirali zajedno s našim sstožerom.  Nadam se da je ovo samo početak!”

Hrvatski odbojkaši iduće sezone igrat će u CEV Zlatnoj ligi, s reprezentacijama Estonije, Češke, Turske, Portugala, Nizozemske, Belgije, Finske, Ukrajine, Španjolske, Švedske i Slovačke. (Foto: cev.lu)

OSTALI SPORTOVI