Hrvatski rukometaši igraju protiv Francuske i Srbije na Europskom prvenstvu!

Horvat

Hrvatska muška rukometna reprezentacija saznala je prve protivnike na Europskom prvenstvu kojem su od 13. do 30. siječnja 2022. godine domaćini Mađarska i Slovačka.

Kuglice ždrijeba smjestile su Hrvatsku u skupinu C, zajedno sa Srbijom, Francuskom i Ukrajinom.

Kao osvajač srebrne medalje s posljednjeg Europskog prvenstva 2020.godine, Hrvatska je bila u prvoj jakosnoj skupini ždrijeba zajedno sa Španjolskom, Norveškom, Portugalom , Njemačkom i Slovenijom. Budući da su Danska i Francuska bili u drugoj, odnosno trećoj jakosnoj skupini ždrijeba postojala je velika opasnost da s tim reprezentacijama možda nađemo već u prvom krugu. I to se nažalost upravo dogodilo. Danska je otšla na sudar sa Slovenijom, a Hrvatska čeka Francusku.

“Jedna jako zanimljiva grupa je pred nama. Kao i uvijek, ono što ponavljamo je da se nadamo da ćemo biti zdravi i spremni. Vidjeli smo već puno puta dosad na Europskom prvenstvu nema slabog protivnika tako da će svaka utakmica biti zanimljiva i teška. Naravno, mi moramo misliti samo na nas, moramo se dobro pripremati i ne smijemo biti opušteni u niti jednom trenutku. Kao i uvijek, ići ćemo iz utakmice u utakmicu i dat ćemo sve od sebe,” komentirao je kapetan Domagoj Duvnjak.

Ždrijebom su 24 reprezentacije raspoređene u šest skupina po četiri ekipe. Dvije najbolje reprezentacije iz svake od tih skupina prolaze u drugi krug. Pri tome se spajaju skupine A, B, i C, odnosno D, E i F. Hrvatsku bi u drugom dijelu natjecanja mogli dočekati svjetski prvak Danska, domaćin Mađarska pa Portugal, Slovenija…

“Naravno da sam gledao ždrijeb. Za mene je to jako dobra skupina. O Francuskoj ne treba trošiti riječi jer svi znamo koliko je jaka. Srbija na papiru ima odlične igrače, a s novim izbornikom, vidjeli smo u kvalifikacijama, da su postali i ozbiljna reprezentacija. Ukrajina samo na prvi pogled izgleda najlakša, ali ne zaboravimo da je Motor iz kojeg dolazi najveći dio igrača praktički stalni sudionik Lige prvaka. Jedva čekam da počne prvenstvo i nadam se uz navijače,” dodao je Marin Šipić.

Gradovi domaćini natjecanja su Bratislava i Košice u Slovačkoj, odnosno mađarski Debrecen, Szeged i Budimpešta u kojoj će se igrati u prvom i drugom krugu, a tu će biti i završni dio natjecanja.

Već je poznato da će Hrvatska susrete prvoga kruga igrati u novoj dvorani u Szegedu. I već na startu, 13. siječnja čeka nas Francuska. Nakon toga 15. siječnja slijedi Srbija, a dva dana kasnije, 17. siječnja na redu je Ukrajina.

SKUPINA A: (Debrecen) SLOVENIJA, DANSKA, SJ.MAKEDONIJA, CRNA GORA
SKUPINA B: (Budimpešta) PORTUGAL, MAĐARSKA, ISLAND, NIZOZEMSKA
SKUPINA C: (Szeged) HRVATSKA, SRBIJA, FRANCUSKA, UKRAJINA
SKUPINA D: (Bratislava) NJEMAČKA, AUSTRIJA, BJELORUSIJA, POLJSKA
SKUPINA E: (Bratislava) ŠPANJOLSKA, ŠVEDSKA, ČEŠKA, BiH
SKUPINA F: (Košice) NORVEŠKA, RUSIJA, SLOVAČKA, LITVA

RUKOMET