Hrvatski sportaš godine riješio probleme s vidom: Oslanjao sam se na osjećaj!

Srbić, dioptrija

Na kraju godine u kojoj je osvojio svjetsko zlato na preči, a proteklih je dana primio i dva vrijedna priznanja – ono za najboljeg sportaša grada Zagreba i sportaša godine u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora, Tin Srbić se odlučio podvrgnuti laserskom skidanju dioptrije. Problemi s vidom nisu ga sputavali da niže sportske uspjehe, ali su mu zadavali teškoće i neugodnosti, koje su sada postale stvar prošlosti.

Često mu se događalo da iz daljine u dvorani ne prepoznaje kolege sportaše koje godinama sreće na natjecanjima ili ne vidi tko mu to maše iz publike. Dodatni problem bilo je vidjeti semafor.

“Nosio sam naočale, ali ne dok sam vježbao. Nisam jasno vidio preču i tada sam se oslanjao na osjećaj. Dok vježbam, odletim dva do tri metra od preče i vidim je mutno. Radi toga mi se čini da je dvostruko šira nego što zapravo jest. Na natjecanjima bih danima bio bez naočala dok mi je dobar vid najpotrebniji,”  kaže Tin.

Lasersko skidanje dioptrije obavio je u Klinici Svjetlost, vodećoj oftalmološkoj ustanovi koja je pionir u laserskom skidanju dioptrije u jugoistočnoj Europi još od 1998. godine kada je prof. Nikica Gabrić prvi na ovim prostorima izveo zahvat laserskog skidanja dioptrije.

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: ,