Hrvatski vaterpolisti traže podršku Šibenčana u dvoboju protiv svjetskih prvaka Mađara: “Prava na pogrešku više nemamo”

Bukić, Lončar, Tucak

Bukić, Lončar, TucakHrvatski vaterpolski reprezentativci 14. siječnja dočekuju aktualne svjetske prvake Mađare. Iznimno važna i teška utakmica igra u Šibeniku, na bazenu Crnica i posljednja je prilika vaterpolistima za plasman na Finalni turnir FINA Svjetske lige koji se igra u Dubaiju.

“Ovo je izvrsna prigoda da jednu ovakvu utakmicu organiziramo u Šibeniku, koji posljednjih godina nije bio domaćin nijedne važne utakmice. Pokušat ćemo sve da ovu utakmicu, ako budemo bolji, i dobijemo. Očekujemo pune tribine i zaista navijačku atmosferu u Šibeniku!” – izjavio je dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić.

Hrvatska se reprezentacija okuplja u Šibeniku u nedjelju, a iako je malo vremena za pripreme, hrvatski reprezentativci očekuju najbolji ishod.

“Šesnaest igrača kandidira za sastav protiv Mađarske. Kao i protiv Grčke, Pavić i Joković su i dalje ozlijeđeni. Nadam se da ćemo na njih moći računati u kvalifikacijskim utakmicama za Europsko prvenstvo. Novo ime u ovoj utakmici bit će Antonio Buha, mladi igrač koji je velika nada hrvatskog vaterpola, a ovo će mu biti jedan dobar poticaj za dodatni rad. Kao što smo rekli, rotirat ćemo jedan broj igrača kako bismo dobili što bolju sliku za Europsko prvenstvo.” – izjavio je izbornik Ivica Tucak i dodao: “Samo ime Mađarska u vaterpolu je iznimno jako ime. Aktualni su svjetski prvaci, snažni poput Brazila u nogometu. Nadam se da ćemo im se revanširati za utakmicu u Barceloni. Okupljamo se u nedjelju navečer i nemamo vremena za bolje pripreme, a protivnik je iznimno jak. Pravo na pogrešku više nemamo, ukoliko se želimo plasirati u Dubai!”

Za hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju u utakmici FINA Svjetske lige protiv Mađarske igrat će vratari Marko Bijač i Ivan Marcelić, centri Nikša Dobud i Luka Lončar, bekovi: Andro Bušlje, Ivan Milaković i Ivan Buljubašić, vanjski igrači Anđelo Šetka, Ante Visković, Kristijan Milaković, Sandro Sukno, Luka Bukić, Ante Vukičević, Antonio Buha, Paulo Obradović i Petar Muslim.

“Atmosfera u momčadi je izvrsna. Spremni smo u potpunosti. Iako imamo malo vremena, dat ćemo sve od sebe da pobijedimo. Kad pomislim na utakmicu protiv Mađara u Barceloni, mislim si kako smo se zeznuli, nadam se da ćemo ovoga puta biti bolji. Pozivam i apeliram na sve ljubitelje sporta i vaterpola u Šibeniku da dođu u utorak na bazen Crnica i da zajedno idemo prema pobjedi u ovoj utakmici!” – izjavio je reprezentativac Luka Lončar.

Ulaznice za utakmicu Hrvatska – Mađarska u pretprodaji se mogu kupiti u vaterpolo klubu Šibenik po simboličnoj cijeni od 20 kuna.

AKTUALNO OSTALI SPORTOVI VATERPOLO

Ostavi komentar