I Kontrec na kraju sezone odlazi iz Zagreba, Tamše najavio još puno posla

Kontrec, SEHA Gazprom

Kao što je već ranije najavljeno kako vratar Urh Kastelic i pivot Senjamin Burić ne namjeravaju ostati u Zagrebu nakon kraja ove sezone tako će i povremeni hrvatski reprezentativac Tin Kontrec karijeru nastaviti u inozemstvu.

Kontrec je potpisao dvogodišnji ugovor s njemačkim prvoligašem Gummersbachom, gdje su trenutno Ivan Martinović i Drago Vuković.

“Igranje u najjačoj ligi svijeta izaov je za svakog sportaša. Trenutna situaciju u Gummersbachu nije sjajna, ali htio sam dati primjer ostalim ovim ranim potpisom ugovora. Veselim se svojem novom domu,” poručio je Kontrec, prenosi službena klupska stranica.

Tin je napredovao u posljednjih par sezone, bio je važna karika ekipe Zagreba na poziciji kružnog napadača, a prije dvije godine bio je dio reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, dok je izbornik bio Željko Babić.

Červar ga nije vodio na posljednja dva velika natjecanja.

Zagrebaši u Skoplju

Zagrebaši ove subote nastavljaju natjecanje u regionalnoj SEHA Gazprom ligi, na gostovanju kod Metalurga u Skoplju (20.15 sati).

“Odradili smo dobre zimske pripreme iako su nam nedostajali neki ozlijeđeni igrači i hrvatski reprezentativci. Volio bih da se na terenu postavimo onako kako smo trenirali i da svi igrači koji zaigraju opravdaju povjerenje. Tijekom zimskih priprema isprobavali smo neke varijante koje planiramo koristiti u budućnosti. Zadovoljan sam s brzinom reakcije igrača koji su već sada dosta dobro pohvatali neke moje zamisli, ali isto tako moram reći da je pred nama još jako puno posla. Prostora za napredak je puno, jer ne možemo očekivati da sve sjedne na svoje mjesto preko noći. U svakom slučaju radi se dobro, dečki su sjajni i uopće ne sumnjam da ćemo doći na onu razinu na kuju bi htio,” poručio je u najavi trener Zagreba Branko Tamše, kojem će ovo biti službeni debi na klupi.

U nedjelju Nexe u Našicama dočekuje Tatran Prešov, kojeg s klupe vodi Slavko Goluža.

(Foto: SEHA Gazprom)

Rezultati by SofaScore

RUKOMET