IBSA: Nova žetva medalja hrvatskih kuglača, Petra Deša i Ruža Markešić srušile europske rekorde!

Kuglanje, HPO

Na 17. IBSA Europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne, koje se održava u srpskom Apatinu, hrvatski kuglači u pojedinačnim nastupima osvojili su četiri zlata, dva srebra i dvije bronce, a Petra Deša  i Ruža Markešić ostvarile su nove europske rekorde.

U finalu B1 Petra Deša u disciplini singl 1×120 hitaca osvojila je zlatnu medalju srušivši 654 čunja i popravila svoj europski rekord od 30. svibnja za četiri čunja. U disciplini individual 2×120 Deša osvojila je još jedno zlato s novim europskim rekordom od 1304 čunja. Srebro je pripalo Njemici Rother s 1136 čunjeva, a brončana je Čehinja Hladikova koja je srušila 1109 čunjeva.

U kategoriji B2 singl Željka Peška sa srušenih 715 čunjeva osvojila je zlatnu medalju. U disciplini individual Željka Peška s 1391 čunjem osvojila je srebrno odličje.

Stjepan Đunđek u kategoriji B1 Singl osvojio je broncu srušivši 590 čunjeva. Zlato je pripalo Poljaku Ziebu sa srušenih 645 čunjeva, dok je srebro otišlo još jednom Poljaku Kozieju sa 635 čunjeva.

U kategoriji B3 Ruža Markešić je u singlu zbog manjeg broja srušenih devetki u odnosu na Rumunjku Claudiju Boantu osvojila srebrnu medalju, ali je zato u disciplini Individual 2×120 hitaca s ukupno srušenih 1508 čunjeva došla do zlata i novog europskog rekorda.

Villiam Jelušić u kategoriji B2 Iz kvalifikacija imao je 699 srušenih čunjeva te se plasirao sa šestim rezultatom u finale discipline singl. U finalu je srušio 715 čunjeva te osvojio broncu.

Hrvatske kuglačice i kuglači vraćaju se iz Apatina sa šest zlata, tri srebra i tri bronce.

PARAOLIMPIJCI