Ivan Kvesić broncom u Istanbulu napravio još jedan korak prema Tokiju

Kvesić Ivan

Ivan Kvesić osvojio je brončano odličje na turniru Svjetske karate lige u Istanbulu. U poluteškoj kategoriji (-84 kg) ostvario je ukupno šest pobjeda i jedan poraz, a u odlučujućem dvoboju repasaža na ‘senshu’ odnosno prvi osvojeni bod pobijedio je i Bjelorusa Antona Isakaua.

U prvom kolu kategorije do 84 kg Kvesić je bio slobodan. U nastavku pobjede nad Irancem Keyvanom Babanom 2-0, predstavnikom Jordana Mazinom Juadijem 5-3, Kirgistancem Erbolom Žumalijevom 2-0, a u četvrtfinalu uspješniji je bio kasniji finalist, još jedan iranski natjecatelj Mahdi Mahani Ghararizadeh s 5-0.

U repasažu aktualni svjetski prvak i dvostruki osvajač odličja na EP-ima u toj kategoriji bio je superioran nad Australcem Michellom Durhamom 2-0, te predstavnikom Kosova Alvinom Karaqijem s 5-0. U odlučujućoj borbi repasaža bio je bolji i od Bjelorusa Antona Isakuaam, premda je završila 1-1. Naš je predstavnik osvojio prvi bod u borbi i na taj način pobijedio, osvojio brončano odličje i nastavio sjajnu sezonu, kojom se još više približio nastupu na Olimpijskim igrama u Tokiju.

U pretposljednjoj borbi repasaža kategorije do 55 kg Alessandra Hasani minimalno je izgubila od Japanke Shiori Nakamure s 1-0. Na startu Hasani je ostvarila četiri pobjede – nad Indijkom Deepikom Dhiman 1-0, Turkinjom Nurcan Sarom 2-1, Grkinjom Mariom Stoli 6-0 i Egipćankom Yassmin Attiom 3-0, a u četvrtfinalu izgubila od također kasnije finalistice, Iranke Taravat Khaksar s 3-0.

Tri repasažne pobjede do bronce ostala je Hana Živković (+68 kg) izgubivši od Švicarke Ramone Bruederlin sa 7-2, a četiri – Anđelo Kvesić (+84 kg) porazom od Talijana Simonea Marina s 1-0.

BORILAČKI SPORTOVI
Tagged with: ,