Ivan Kvesić i Alessandra Hasani brončani u Maroku

Kvesić

Na natjecanju Svjetske karate lige u Maroku hrvatski predstavnici osvojili su dva brončana odličja. Ostvarili su to Alessandra Hasani u borbama u kategoriji do 55, te Ivan Kvesić do 84 kg.

U kategoriji do 55 kg Alessandra Hasani pobijedila je Azerbajdžanku Ilanu Gazirovu s 3-1, Argentinku Mikaelu Giulianu Novak 2-0, Tajvanku Tzu-Yun Wen s 2-0 i Francuskinju Emilie Thouy 2-1, a u polufinalu je s 2-1 izgubila od Brazilke Kumizaki. Međutim, u odlučujućem dvoboju za broncu Hasani je svladala Švicarku Maju Schaerer sa 4-0.

U kategoriji do 84 kg do bronce je stigao je Ivan Kvesić. Nadvisio je Ukrajinca Torošenka s 5-1, Španjolca Alejandra Molinu 3-0, a potom izgubio od Egipćanina Mohameda El Kotbya istim rezultatom. U repasažu do bronce Kvesić je najprije bio bolji od Tunižanina Khaireddinea Friguia 3-1, a u susretu za brončano odličje svladao je Nizozemca Briana Timmermansa s 3-0.

Od ostalih naših najbliže medalji bila je Ana Lenard. U posljednjoj borbi repasaža kategorije do 61 kg izgubila je od Tunižanke Bouthrine Hasnaoui s 5-3. Ivana Bebek u repasažu kategorije do 68 kg stigla je do repasaža, ali su je još tri borbe dijelile do odličja, a Stjepana Štimca dvije u kategoriji do 67 kg.

Jednu pobjedu izborili su Monika Berulec (-50 kg), Boran Berak (-67 kg), Zvonimir Živković (-84 kg)

Na prvoj prepreci zaustavljeni su Vlatka Kiuk (kate), Laura Rehak (-68 kg), Ana Marija Bujas-Čelan i Lucija Lesjak (+68 kg), Marko Rukavina (-60 kg), Ivan Martinac i Enes Garibović (-75 kg) te Anđelo Kvesić (+84 kg).

Na natjecanju u marokanskom gradu Rabatu sudjelovalo je ukupno 545 natjecateljica i natjecatelja iz 72 zemlje.

BORILAČKI SPORTOVI