Ivan Kvesić izborio Olimpijske igre!

I Kvesić

Hrvatski karate reprezentativac Ivan Kvesić zaslužio je svojim sjajni rezultatima svoje mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju, a to mu je WKF u srijedu i službeno potvrdio.

Čestitku mu je uputio predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek:

“Primi iskrene čestitke te ujedno našu zahvalu za tvoju požrtvovnost i odricanje kako bi u iznimno jakoj konkurenciji te napornoj prvoj fazi kvalifikacijskog postupka ostvario plasman na Olimpijske igre u Tokiju i na najbolji mogući način dodatno obilježio ovu 2020. godinu, godinu u kojoj Savez slavi 50. obljetnice uspješnog rada i postojanja (1970.-2020.)!

Hrvatska karate obitelj je iznimno ponosna na tvoj povijesni uspjeh za hrvatski karate sport!

Iskrene čestitke upućujem i klupskim trenerima Ivana Kvesića kao i svim članovima stručnog stožera, direktoru reprezentacije, članovima stručno trenerske komisije i tajništvu saveza koje je pružalo svu potrebnu operativu tijekom kvalifikacija.”

 

Velike čestitke i trenerima, Danijelu Vučiću glavnom treneru i čovjeku koji je od prvog dana s Ivanom te trenerima Borisu Vujičiću i Stjepanu Bešeniću, koji je zadužen za kondicijski dio.

Ivan je svjetski prvak u poluteškoj kategoriji (-84 kg) sa SP u Madridu 2018, također osvajač je  i europskog srebra na EP u Novom Sadu iste godine. Prošle godine osvojio je zlato na Europskim igrama u Minsku, a ostvario je i niz zapaženih rezultata i odličja na turnirima svjetske Premier karate lige.

U Tokiju će nastupiti u olimpijskoj kategoriji +75 kg.

Ovim uspjehom već u prvoj fazi kvalifikacija Hrvatska je ušla u probrano društvo, u kojem su Japan, Turska, Iran, Italija, Španjolska, Ukrajina, Azerbajdžan, Brazil, Kina, Taiwan, Egipat, Švicarska, Srbija, Njemačka, Hong Kong, Francuska, SAD, Venezuela i Kazahstan.

WKF broji 202 članice na pet kontinenata.

Hrvatski karate savez i sve stručne komisije se sada okreću drugoj fazi kvalifikacijskog postupka i nastavljaju odrađivati zacrtani plan i program kako bi se našim najboljim sportašicama i sportašima omogućilo sve potrebno da u preostalim olimpijskim kategorijama još netko od njih izbori plasman na Olimpijske igre.

Kvalifikacijski turnir bi se trebao održati u Parizu u lipnju ove godine.

“Nadam se kako će se aktualni događaji i trenutne okolnosti koje su zadesili cijeli svijet i našu Hrvatsku ubrzo smiriti, te da ćemo ubrzo nastaviti sa svojim redovnim aktivnostima,” zaključio je Cipek.

BORILAČKI SPORTOVI