Ivan Kvesić u europskom finalu, Bujas-Čelan bori se za broncu: Nadam se kako će u subotu svirati Lijepa naša!

Ivan Kvesić

Ivan Kvesić nadmoćno je izborio finale Europskog prvenstva karateu u kategoriji do 84 kg. Na putu do finala nije izgubio ni bod. Svladao je Mađara Hidasija 4-0, Grka Tzanosa 8-0 diskvalifikacijom, nešto manje od pola minute prije kraja borbe, Turčina Ugura Aktasa 1-0, a u polufinalu bio je uvjerljiv i protiv Ukrajinca Čobotara sa 4-0.

“Toliko osvajača europskih i svjetskih i to zlatnih medalja, a u finalu sam. I to bez izgubljenog boda. Radio sam dugo i naporno kako bi stigao do ovakvog niza. Nadam se kako će se u subotu svirati Lijepa naša”, uz mnoštvo suza radosnica naglasio je Ivan Kvesić, koji je osigurao najmanje srebrno odličje.

Finale protiv Talijana Martine Michelea na rasporedu je u subotu.

Ana Marija Bujas Čelan izborila je subotnji susret za broncu u teškoj kategoriji (+68 kg). Svladala je Slovenku Katu Budić s 3-0. predstavnicu BiH Mirnesu Bektaš s 5-0, a u krajnje dramatičnom dvoboju prepunom preokreta i žalbi na sudačke odluke, tek četiri sekunde prije kraja Bujas-Čelan izborila je pobjednički bod protiv Šveđanke Hane Antunović s 3-2. U polufinalu bolja je bila Francuskinja Anne Laure Florentin s 2-0.

Anđela Kvesića kasno poslijepodne očekuje repasaž u kategoriji iznad 84 kg, u kojem je u katama ispao Tomislav Stolar, a još u prvom kolu Vlatka Kiuk.

Ivana Bebek izgubila je u drugom kolu kategorije od Crnogorke Marine Raković, primivši u posljednjim sekundama iznimno bolan udarac, zbog čega joj se dugo ukazivala pomoć, a kako je sama naglasila, razina boli bila je vrlo slična onoj kad se ustanovi slomljeno rebro.

Ukupno sudjeluje više od 500 natjecatelja iz 52 zemlje.

BORILAČKI SPORTOVI