Ivančević sedma u finalu Europskog prvenstva

Ivančević, Instagram

Posljednjeg dana dvoranskog Europskog prvenstva, nastupile su dvije naše preponašice. U polufinalu na 60 m prepone uspješnija je bila Andrea Ivančević koja se s osmim vremenom (8,07) plasirala u večernje finale, dok je Ivana Lončarek s 8,27 sekundi završila svoj nastup na 16. mjestu.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Bila je ovo jedna naporna dvoranska sezona puna svega. Promijenila sam trenera, klub, mjesto na kojem treniram i na sve se to trebalo naviknuti. Svaka promjena je dobra i kad tad ce sve sjest na svoje mjesto. S obzirom na sve i na malu ozljedu ledja, zadovoljna sam jer sam izjednacila osobni rekord na 60m i trcala svoje drugo polufinale na europskom dvoranskom prvenstvu i zavrsila u top 16 preponasica Europe. Hvala svima koji su mi slali poruke, vjerovali u mene i podrzavali me (i podrzavaju me i dalje), a ja cu dat sve od sebe da ova ljetna sezona bude najbolja do sada. Sad je vrijeme za malo odmora (i ispijanje kave u miru) i neke nove stvari u zivotu. • • • #indoor #season2019 #glasgow2019 #tracklife #running #hurdles #agram #trusttheprocess #loncizdrzi

Objavu dijeli Ivana Lončarek (@i.lo_)

U završnoj utrci Andrea je kroz cilj prošla kao sedma (8,14). Slavila je Nizozemka Nadine Visser sa (7,87), druga je bila Njemica Rolender (7,97), a treća Bjeloruskinja Herman, koja je trčala ravno osam sekundi.

Ivančević je sedma bila i prije četiri godine u Pragu, a najbolji plasm,an joj je četvrto mjesto na dvoranskom Svjetskom prvenstvu u Portlandu prije tri godine.

U kvalifikacijama skoka s motkom nastupio je naš rekorder Ivan Horvat koji je preskočio 5,35 m i s tim osvojio 12. mjesto u konkurenciji 14 motkaša. Norma za finale je bila visokih 5,80 m, ali se u finale ulazilo s preskočenih 5,60 m.

Ana Šimić nastupila je u kvalifikacijama skoka u vis i u konkurenciji 26 visašica osvojila 18. mjesto s preskočenih 1,85 m. Iako je norma za finale bila 1,96 m u finale se ulazilo i s preskočenih 1,89 m u prvom pokušaju

OSTALI SPORTOVI