Ivona Tubić i Ivan Kvesić na korak od medalje u Dubaiju

Ivan Kvesic

Na natjecanju Svjetske karate lige u Dubaiju najbliže odličju bili su Ivona Tubić i Ivan Kvesić, koji su izgubili završne susrete za brončanu medalju.

Ivona Tubić (-68 kg) na startu je sudačkim preglasavanjem eliminirala Crnogorku Marinu Raković, budući da tijekom borbe nije bilo bodova. Uslijedila je pobjeda nad Kineskinjom Ling Ling Tang s 2-1, da bi u idućem nastupu Tubić istim rezultatom minimalno izgubila od Francuskinje Alizee Agier.

Budući da se Francuskinja plasirala u finale, Tubić je dobila prigodu u repasažu, koju je iskoristila pobijedivši Srpkinju Sanju Cvrkotu s 2-0. Ipak, u završnom susretu za brončanu medalju Ivona je izgubila od Ruskinje Inge Sheroziye s 1-0.

Blizu bronci ostao je i Ivan Kvesić u kategoriji do 84 kg. U 1. kolu bio je slobodan, a u nastavku je svladao Srbina Uroša Mijalkovića s 2-0, te Japanca Ryutara Aragu s 3-2. Protiv Ali Fadakara završilo je bez pobjednika 2-2, ali Iranac je išao dalje zahvaljujući prvom osvojenom bodu.

U repasažu Kvesić je najprije pobijedio Kanađanina Sinanija s 2-0, ali za broncu izgubio od Ukrajinca Valerija Čobotara s istim rezultatom.

Ana Lenard zaustavljena je u pretposljednjoj borbi repasaža kategorije do 61 kg od Španjolke Cristine Garcie Ferrer sa 4-3. Prije toga eliminirala je Makedonku Natašu Stefanovu s 1-0, u startu natjecanja Marokanku Fatimu Erabi Zahru i Kamerunku Joelle Rosine Tchuano, ali je do repasaža stigla zbog poraza sudačkim preglasavanjem od kasnije finalistice, Srpkinje Jovane Preković,

Od ostalih naših Ivan Martinac (-75 kg) stigao je do 3. kola, a u drugom nastupu oprostili su se Vlatka Kiuk (kate, ž), Stjepan Štimac (-67 kg), Enes Garibović (-75 kg) i Zvonimir Živković (-84 kg).

Prvo kolo bilo je pak završno za Tomislava Stolara (kate, m), Moniku Berulec (-50 kg), Alessandru Hasani (-55 kg), Ivanu Bebek (-68 kg), Ana Mariju Bujas-Čelan (+68 kg), Borana Beraka (-67 kg) i Andjela Kvesića (+84 kg).

Nastupilo je čak 626 seniora iz 74 države.

BORILAČKI SPORTOVI