Izbornik Mršić novi trener Zadra: Potreban mu je kontinuitet rada i trebalo mu je izaći u susret

mrsic-stojko-dino-hks-marin-susic

Izbornik košarkaške reprezentacije Hrvatske imat će odsada još jednu ulogu. I službeno je potvrđeno kako sjeda na klupu Košarkaškog kluba Zadar.

Predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza, Stojko Vranković je povodom ovog imenovanja izborniku zaželio sreću u zadarskim izazovima te izjavio:

“Naša je reprezentacija na početku novog ciklusa službenih utakmica, kvalifikacija za Europsko prvenstvo, uzela zaista dobar zalet. Rad, ali i atmosfera u ekipi, su na zavidnom nivou, kako među igračima, članovima stručnog stožera, tako i u odnosima na relaciji igrači – stručni stožer. Stvorili smo jednu uistinu pozitivnu priču s izbornikom profesionalcem koji je cijele godine bio na raspolaganju.”

“No, pandemija koronavirusa zaustavila je svijet, zaustavila je i košarku i akcije koje smo planirali ovog ljeta morale su biti otkazane. Istovremeno, izbornik Veljko Mršić dobio je nekoliko ponuda te na kraju prihvatio ponudu KK Zadra kako bi ostao što povezaniji s hrvatskom košarkom i igračima. Ovakav razvoj situacije ponešto odstupa od naših prvobitnih planova, no razumijem želju izbornika kojem je u izostanku reprezentativnih akcija potreban kontinuitet rada i smatram da mu treba izaći u susret. Dvostruka uloga izbornika i klupskog trenera za Veljka je sada jedino moguće rješenje, a kako bi se nastavio uspješan projekt reprezentacije, mi ćemo sigurno budno pratiti situaciju i biti u dnevnoj komunikaciji s izbornikom,“ piše hks-cbf.hr.

Njegov pomoćnik bit će Ivan Perinčić, koji je ove sezone uspješno surađivao s Josipom Sesarom u KK Gorica, gdje je imao i funkciju koordinatora omladinskog pogona.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

| PREDSTAVLJENI MRŠIĆ I PERINČIĆ . Jutros je u prostorijama press salona na Višnjiku održana službena konferencija za medije na kojoj su predstavljeni novi članovi stručnog stožera @KKZadar. . | IVAN PERINČIĆ | @KKZadar “Ne znam tko je rekao kako su ‘Emocije za***ana stvar’, ali taj je u pravu milijun posto, pošto osobno u svakoj situaciji nastojim ostati smiren, ali u ovom trenutku mi je stvarno to teško, jer je neopisiva količina sreće i ponosa u meni, što sam se nakon toliko vremena vratio doma, u svoj grad, u svoj klub, jer Zadar je moja prva ljubav i prva ljubav je uvijek posebna.” . | VELJKO MRŠIĆ | @KKZadar “Velika mi je čast i zadovoljstvo biti tu u Zadru i biti trener Košarkaškog kluba Zadar. Malo se odužilo, međutim vrlo brzo smo se uspjeli dogovoriti. Postojalo je određenih poteškoća, jer sam pod ugovorom sa Savezom i trebalo je riješiti neke stvari i zbog toga se cjelokupna situacija odužila, međutim unazad dva tjedna sve smo ‘uglavili’ i već tada počeli smo voditi razgovore o momčadi za sljedeću sezonu. Znam gdje dolazim, puno puta sam tu dolazio na suparničkoj strani, i kao igrač, i kao trener uvijek sam nakon utakmica osjećao malu žal’ što u svojim sredinama gdje sam bio nismo imali takvu podršku publike kao što je ima Zadar. Jedan mali grad koji ima broj trenera jednak broju stanovnika, tako da će biti veliki gušt ovdje raditi i nadam se kako ćemo uspjeti stvoriti sve preduvjete za jednu uspješnu sezonu.” . MI SMO ZADRANI! #igrajZADRE ⚪️ . Više na ➡️ kkzadar.hr . #jednomZADAR #uvikZADAR #samoZADAR @Hks_Cbf_ @ABA.Liga @KKZadar @Visnjik.hr #mismoZADRANI . : | @Visnjik.hr / @ZD1hr

Objavu dijeli KK Zadar (@kkzadar)

(Foto: HKS, Marin Sušić)

 

KOŠARKA