Izvorne vrgoračke jagode na regati Sveti Duje: Na što više načina treba doprinijeti ‘zelenijem svijetu’

Sveti Duje jagode Vrgorac

Zaštita okoliša u svijetu postala je kritično pitanje koje traži brze i učinkovite odgovore, a s ciljem doprinosa u spašavanju Planete, Međunarodna veslačka regata Sveti Duje od prošle godine službeno se vodi idejom ‘green eventa’. Naravno, jedan kotačić neće spasiti svijet, no pokretanjem tog jednog, zajedno možemo pokrenuti sve.

Da bi se trodnevni veslački spektakl održao, potrebno je nešto više od 400 sudionika, što organizatora, volontera, ali i natjecatelja, bez kojih ništa ne bi bilo moguće. Na jubilarnom 20. izdanju Regate, pokrenuta je inicijativa razdvajanja otpada, planskog korištenja vozila zagađivača, ali i zamjene istih s alternativnim metodama prijevoza poput bicikla i električnih romobila.

Sveti Duje

Ova godina, po ničemu nije drugačija, već se organizatori i podržavatelji trude na što više načina doprinijeti što ‘zelenijem svijetu’. Zahvaljujući inicijativi Grada Vrgorca i njihovog gradonačelnika, Mile Hercega, za ovogodišnju Regatu donirano je 25 kilograma izvornih vrgoračkih jagoda.

“S ciljem promocije Vrgorca i našeg najpoznatijeg proizvoda, ali i studenata koji dolaze iz našeg mjesta na studij u Split, odlučili smo podržati Regatu svojim izvornim proizvodom, jagodama”, kazao nam je gradonačelnik Herceg.

Uz gradonačelnika, na primopredaji sočnog proljetnog voća bili su i predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu, Jerko Šarić, uz predstavnika Studentskog zbora FESB-a, Antu Markotu.

Uz izvorne sorte voća, alternativne načine prijevoza, električne romobile i bicikle, kao i razdvajanje otpada, Regata Sveti Duje potpuno se posvetila zelenom svijetu. Da bi zajedno uživali u boljem i ljepšem svijetu, moramo se potruditi svi, čuvati prirodu i ne zagađivati.

(Foto: PRESS / Regata Sveti Duje)

DRUŠTVENE MREŽE