Jaganjac i Kontrec dobivaju priliku protiv Češke, kadetski Euro ponovno u Hrvatskoj!

Jaganjac, HRS

Igor Vori odigrao je protiv Francuza svoju posljednju utakmicu za hrvatsku rukometnu reprezentaciju! Iskusni pivot neće biti u sastavu u petak protiv Češke, a umjesto njega izbornik Červar u sastav je uvrstio kružnog napadača PPD Zagreba Tina Kontreca.

Jakov Gojun svoje će mjesto pustiti mladom i talentiranom lijevom beku Halilu Jaganjcu, kojeg su mnogi vidjeli i ranije u ekipi na ovom Euru.

Dvoboj s Češkom na rasporedu je u zagrebačkoj Areni od 15.30 sati.

U prvom polufinalu od 18 sati sastaju se Francuska i Španjolska, dok će od 20.30 sati na teren Danska i Švedska.

Europsko kadetsko prvenstvo ponovno u Hrvatskoj

Hrvatska će po drugi put biti domaćin Europskog kadetskog prvenstva u razdoblju od samo dvije godine. Nakon što su 2016. godine Zagreb i Koprivnica
ugostili najbolje europske kadete (generaciju 1998.), u ljeto 2018., točnije od 9. do 19. kolovoza, u Varaždin i Koprivnicu stižu rukometaši rođeni 2000.
godine

Hrvatska se smjestila u skupinu A zajedno sa Srbijom, Portugalom i Izraelom.

Izbornik Boris Lisica nakon ždrijeba je izjavio: “Izabrali smo grupu A zbog trenutnog znanja kojeg imamo o reprezentacijama. Ovo je prvo natjecanje za ovu generaciju, ali iz iskustva kojeg smo do sada skupili na turnirima znamo snagu Danske, Francuske, Španjolske i Slovenije. Ciljali smo da ih izbjegnemo u grupi jer dvije momčadi idu dalje. Pokušali smo pronaći svoj put jer se križamo onda s teškom grupom B. Imamo nepoznanicu Portugal, dok o Izraelu imamo neke informacije.” (Foto: HRS)

RUKOMET