Jelena Pehar u borbi za svjetsku broncu!

Karate

Jelena Pehar u subotu će se boriti za brončanu medalju u kategoriji do 50 kg na Svjetskom prvenstvu u karateu u Madridu.

Na startu je preokrenula protiv Engleskinje Chloe Lydon (2-1). U nastavku izdržala dvoboj bez bodova s favoriziranom Miho Miyamarom. Japanka je sudačkim preglasavanjem (5-0) izborila nastavak natjecanja, a kasnije i finale.

U novoj prigodi u repasažu Jelena je izvrsnom taktičkom izvedbom i naglašenom borbenošću nadmudrila obje suparnice – Amerikanku Shannon Nishi i Njemicu Sharu Hubrich i oba puta slavila minimalnim rezultatom (1-0).

“Jedan, ali vrijedan… “ simpatično i uz osmijeh naglasila je Pehar, koju je kako sama naglašava najviše upravo iscrpio posljednji meč kojim je izborila dvoboj za broncu protiv Austrijanke Bettine Plank.

Kristijan Lacković debitirao je na velikim natjecanjima, što je došlo do izražaja u završnicama već gotovo dobivenih borbi. Vodio je protiv Naota Saga 6-4 do posljednjih sekundi. Završilo je 7-6 za Japanca, koji će se boriti za naslov svjetskog prvaka. A upravo je to Lackoviću omogućilo repasaž u kojem je uvjerljivo vodio protiv Indonežanina Arrosyda Rifkya Ardiasyaha 5-2, ali je na kraju diskvalificiran zbog četvrte kazne tijekom dvoboja

Ana Lenard (-61 kg) bila je slobodna u 1. kolu, da bi uslijedile pobjede nad Njemicom Annom Miggou (2-1) i Novozelanđankom Marinom Monk (2-0). Sudačkim zastavicama 3-2 eliminirala je i Aseel Al Naimi unatoč tome što je Jordanka osvojila prvi bod.

U četvrtfinalu Lenard je izgubila od Turkinje Merve Čoban s 2-0 i čekala repasaž. Nije se dogodio, jer je u polufinalu Čoban izgubila od Srpkinje Preković premda je tri sekunde prije kraja vodila s 3-1.

Alessandra Hasani natjecanje je završila u 2. kolu kategorije do 55 kg. Na sudačke zastavice bila je uspješnija od Austrijanke Julije Reiter 5-0 (u borbi nije bilo bodova), a onda je uslijedio veliki sudački propust. Ruskinja Valerija Aljehina osvojila je bod unatoč tome što njezin udarac nije ni dotaknuo tijelo naše predstavnice, a zbog pravila prvog osvojenog boda, završilo je 2-2, Aljehina je išla dalje i kasnije izgubila u polufinalu.

Dino Povrženić (-67 kg) u prvom nastupu ispao je od Danca Lucasa Buska-Matthiasena iako je susret završio 2-2, ali njegov je suparnik također ostvario prvi bod u dvoboju.

Ivan Martinac (-75 kg) izgubio je u 1. kolu od Japanca Kena Nishimure s 2-1.

U nastavku slijede ekipna natjecanja u katama i borbama u obje konkurencije.

BORILAČKI SPORTOVI