Jovičević preuzeo Dinamo: Emocije su pomiješane

Jovičević

Igor Jovićević i službeno je potvrđen kao novi trener zagrebačkog Dinama.

Nakon što je Nenad Bjelica pristao na sporazumni raskid ugovora, bilo je jasno kako će JOvičević biti njegov nasljednik.

Igor je sin Čede Jovićevića, legendarnog bivšeg nogometaša Dinama, koji je prije nekoliko dana preminuo.

Bio je velika igračka nada, još kao junior postao je član madridskog Reala, ali nikad nije ostvario zapaženu profesionalnu karijeru.

Trenersku karijeru započeo je prije šest godina u ukrajinskom Karpatu iz Lavova, gdje je završio svoj igrački put. Kratko je bio i trener slovenskog Celja, a 2017. se vratio u Zagreb, gdje je preuzeo drugu momčad Dinama, s kojom je ostvario zapažene uspjehe u juniorskoj Ligi prvaka.

Ovogodišnji četvrtfinalni dvoboj protiv Benfice odgođen je zbog pandemije, a u međuvremenu je Jovićević preuzeo seniorsku momčad hrvatskog prvaka.

“Emocije su pomiješane. Roditelji mi znače jako puno, gubitak tate ostavio je velikoga traga, moram se s time suočiti, sjećanje na njega nikad neće izblijediti. Ponosan sam na njega, na sve što je učinio u karijeri i na sve što je dao Dinamu u tih 10 godina. On je moj heroj, moj idol, uvijek mi je bio parametar kako se treba ponašati i koji su putevi uspjeha. Ovo je ostvarenje mojih dječačkih snova, doista je neizmjerna radost koju osjećam, ali isto tako i velika odgovornost koju sa sobom nosi dužnost prvoga trenera. U mladim danima bio sam jedan od navijača sa sjeverne tribine. Prije svega sam Dinamov navijač. Dakle, prije nego što sam trener, ja sam navijač. Volim Dinamo od malena, cijeli život sam tu, tata me u ove prostorije doveo dok sam imao četiri godine. I želio sam biti trener Dinama, nije mi bilo važno kad. Samo da budem,” rekao je trener Jovićević po potpisu ugovora.

Treneru Jovićeviću suradnici će kao članovi stručnog stožera prve momčadi biti pomoćni treneri Damir Krznar i Alen Peternac, trener vratara Sandro Žufić, kondicijski treneri Ivan Štefanić i Stipe Marina, analitičar Vedran Attias te team manager Marko Kuže.

U doba dok je vodio drugu momčad odlično je surađivao s tadašnjim glavnim trenerom Nenadom Bjelicom.

“Čuli smo se i nakon njegova odlaska. Poštujem ga, naša je suradnja bila fenomenalna. Pratio sam svaku njegovu utakmicu, analizirao igru i to jednim dijelom prenašao na svoje igrače. Bili su nam parametar kako treba izgledati momčad. I moram reći da smo u tome i mi uspijevali.

NOGOMET