Jug i Mladost u odlučujućem okršaju: Želja nam je vratiti trofej prvaka Hrvatske u Zagreb nakon 13 godina

HAVK Mladost

Vaterpolskog prvaka Hrvatske u sezoni 2020./21. znat ćemo nakon dvoboja Mladosti i Juga koji se na bazenu u Gružu igra u srijedu od 17.55 sati. Prve dvije utakmice finalne serije pripale su Jugu i sve se činilo kao da će trofej ponovno put Dubrovnika. Međutim, u trećoj i četvrtoj utakmici u bazenu su bili neki drugi, borbeniji Žapci koji su pobjedama izjednačili seriju te sada imaju priliku na teškom gostovanju osvojiti trofej koji im izmiče od 2008. godine.

‘’Činjenica je da smo se vratili kao feniks u seriju. Vratiti se s Jugom pri rezultatu 0:2 i izboriti petu utakmicu je veliki podvig, ali nećemo stati na tome. Zaboravit ćemo sve što smo do sada dobro učinili jer moramo biti gladni, karakterni i čvrsti. Ništa nismo napravili ako sutra ne napadnemo ozbiljno Jug i ne osvojimo naslov. To je kao da odete u Rim, a ne vidite papu. Želja nam je vratiti trofej prvaka Hrvatske u Zagreb nakon 13 godina i sve ćemo napraviti da tako i bude,’’  najavio je susret trener Mladosti Zoran Bajić.

Susreti Mladosti i Juga uvijek su posebna vaterpolska poslastica, a to potvrđuje i ovogodišnja finalna serija koja obiluje sjajnim potezima s obje strane. Iako je Jug aktualni prvak Hrvatske, koji je tu titulu osvojio čak 15 puta, Mladost je pokazala kako se mogu ravnopravno nositi s najvećim rivalom. Žapci su već jednom ove sezone pobijedili Jug u borbi za trofej, u finalu Kupa Hrvatske igranom jesenas.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI
Tagged with: ,