Jugaši u reprizi prošlogodišnjeg finala: Sve što postignemo u Genovi za nas je sjajna stvar!

VK Jug CO

 

Pred nama je završnica klupske vaterpolske sezone i Final 8 okršaj za titulu europskog prvaka. Jug Croatia osiguranje će u četvrtfinalu završnog turnira, u reprizi prošlogodišnjeg finala, igrati protiv mađarskog Szolnokija.

“Ova sezona donijela nam je mnogo uspona i padova, ali to je bilo očekivano jer je pet kvalitetnih igrača napustilo naš ekipu. Zapravo, prije sezone nismo ni očekivali da ćemo biti ovdje, ali uspjeli smo doseći razinu koja nam je omogućila ponovni nastup na završnom turniru. Mi smo već ostvarili  naš cilj, osvojili smo tri trofeja kod kuće i plasirali se na Final 8. Sve što postignemo ovdje, za nas je sjajna stvar. Jedno je sigurno, igrači su zaista iscrpljeni jer je većina njih morala igrati više utakmica nego ikad prije,” najavio je trener Gospara Vjeko Kobešćak.

“Pred nama je još par dana natjecanja koji su najteži, ali ujedno i najslađi. Uspješna sezona je za nama, a veseli me što smo u drugom dijelu sezone igrali dosta dobro i vjerujem kako smo u  Genovu stigli spremni,” dodao je trener Jugaša.

Kapetan Marko Bijač veseli se izazovu u Genovi: “Ono što smo prije početka sezone postavili kao zacrtane ciljeve smo ispunili. Ovaj nam turnir dođe kao nagrada. Odigrali smo tešku finalnu seriju protiv Mladosti, ali imali vremena za odmoriti se i pripremiti utakmicu protiv Szolnoka. Koncentrirani smo samo na tu prvu utakmicu. Ukoliko odigramo svoj najbolji vaterpolo, mislim da ćemo se moći nositi s aktualnim prvacima Europe.”

“Odlično smo pripremljeni i nadam se dobroj igri u Genovi. U tom se slučaju možemo nadati još jednom odličnom nastupu na finalnom turniru. Mi nismo favoriti, ali imamo kvalitetu i zato se nadam kako ćemo napraviti još jedan veliki rezultat,” dodao je Loren Fatović.

Jug CO će na Final 8 završnom turniru LEN Lige prvaka predstavljati:

Vratari: Marko Bijač, Toni Jarak
Bekovi: Marko Macan, Hrvoje Benić, Marko Žuvela
Centri: Luka Lončar, Luka Lozina
Lijeva strana: Loren Fatović, Marko Ivanković, Vincenzo Renzuto
Desna strana: Xavi Garcia, Maro Joković, Viktor Rašović, Kristijan Čulina

LEN Liga prvaka, Final 8, četvrtfinala:
Olympiacos – Spandau 04 16 sati
ZF Eger – CN Barceloneta 17.30 sati
Jug CO – Szolnoki Dozsa-Kozgep 19 sati
Pro Recco – AN Brescia 20.30 sati

Polufinala i utakmice za poredak od petog do osmog mjesta igraju se u petak, dok je u subotu borba za treće mjesto i veliko finale.

 

VATERPOLO VODENI SPORTOVI