Kapetan Horvat upozorava: Moramo biti oprezni! Povratnik Bičanić u svojoj Slavoniji: Imam posebnu motivaciju!

Červar, Vori, Vrkić

Nakon nogometaša, koji u petak od 18 sati igraju u gradskom vrtu protiv Senegala posljednju pripremnu utakmicu prije odlaska na Svjetsko prvenstvo, u subotu u dvoranu Gradski vrt od 20 sati stižu naši rukometaši, koji protiv Crne Gore igraju prvu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

“Moram prije svega iskazati zadovoljstvo da nakon pet godina se vraćamo u Slavoniju, u metropolu Slavonije Osijek. To samo pokazuje da nam je stalo igrati u Slavoniji gdje osjećamo kao da smo kod kuće i da imamo veliku potporu svih građana Slavonije. Uvijek dočekuju hrvatsku reprezentaciju s puno simpatija, zadovoljstva i ushićenja jer su domaćini jednoj najtrofejnijoj i iza nogometa najpopularnijoj reprezentaciji naše zemlje. Zbog toga imamo i veliku odgovornost da sutra pred rasprodanom dvoranom opravdamo to povjerenje jednom velikom borbom, zalaganjem na dvomeču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo s reprezentacijom Crne Gore. Nama je iznimno važan prvi nastup i prva utakmica u Osijeku. Uzvrat je 14. lipnja, a znamo da nije isto igrati kod kuće i u gostima”, rekao je izbornik Lino Červar i dodao:

“Moramo dati sve od sebe. Prije svega s velikom borbenošću, skromnošću i uvažavanjem protivnika. To su tri preduvjeta da dobro odigramo utakmicu. Naravno i uz pomoć navijača koji će podignuti atmosferu. Mi smo s njima igrali prijateljsku utakmicu uoči Europskog prvenstva, a pratili smo ih i na Euru. I tada nisu bili kompletni, ali su pokazali da su homogena reprezentacija s novim izbornikom Draganom Đukićem. Pokazuju jednu taktičku disciplinu gdje su neovisno o plasmanu bili tvrd orah i za poznate reprezentacije. Nas također očekuje jedna tvrda utakmica i za nas je vrlo bitno da imamo povoljan rezultat uoči uzvrata. Puno reprezentacija je došlo s prednošću u Crnu Goru, ali se na kraju nisu uspjeli kvalificirati na veliko natjecanje. Nama je cilj da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo u Danskoj i Njemačkoj!”

Iako iz Kiela tvrde kako Duvnjak ima problema s ozljedom lista, Červar kaže da ga muči koljeno…

THW Kiel za Crosport: Duvnjak želi biti 100 posto spreman za nastavak karijere bez bolova

Kako god, Duleta neće biti u Osijeku, dok će Manuel Štrlek ‘stisnuti zube’.

“Duvnjak je lider reprezentacije. S njim sam bio u kontaktu i sve smo analizirali te smatramo da on u ovom trenutku ne bi mogao dati sve što može. On još uvijek ima problema s koljenom. Dobiva dodatne injekcije i svaku utakmicu igra pod određenim posebnim tretmanom. Trener Gislason ga ne koristi u oba pravca i nije to – to. Naša je velika želja da sad preko ljeta on sanira tu povredu. Imamo problema i sa Štrlekom koji ima problema s trbušnim zidom, ali on se stavio u službu reprezentacije jer želi sudjelovati i dati svoj doprinos. Stisnut će zube, jer je to Manuel uvijek radio.”

Lino

Kapetan reprezentacije u Osijeku bit će Zlatko Horvat: “Imaju jaki kolektiv i dobru i pokretljivu obranu. Moramo biti oprezni kako ne bismo bespotrebno gubili lopte. Morat ćemo odraditi i svoj posao u obrani gdje im ne smijemo dopustiti lagane šuteve jer imaju jako dobre pucače. Vjerujem ako ih zatvorimo i ako mi zabijemo lagane golove kako ćemo doći do dobrog rezultata.”

Vukovarac Damir Bičanić ponovno je u hrvatskom dresu: “Lijepo je igrati u Slavoniji, meni je posebno veliki motiv. Ne samo zato što sam se nakon tri i pol godine vratio u reprezentaciju nego i pa prva utakmica jer praktički igram doma. Vukovar je tu na pola sata i ovdje sam počeo neke prve ozbiljnije rukometne korake. Ovo je za mene posebna motivacija.”

Dvorana je rasprodana, a prihod od ulaznica ide za ‘razvoj rukometa u Slavoniji’.

“Mislim da je to vrlo važno. Nakon povratka iz inozemstva i sad igram Premijer ligu malo sam dobio bolju sliku stanja u hrvatskom rukometu. Mislim da je svaka takva pomoć vrlo bitna da se nastavi proces razvoja talenta kako u Slavoniji tako i u drugim dijelovima Hrvatske. Znamo da smo uvijek iz Slavonije i Dalmacije imali puno vrhunskih rukometaša koji su kasnije nosili reprezentaciju. Mislim da se takav proces mora nastaviti, a to se naravno uz financijsku pomoć i stručne ljude može dogoditi,” zaključio je Bičanić. (Foto: HRS)

RUKOMET